איך מאבחנים מאניה דיפרסיה או אישיות גבולית?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/09/2023 | 10:23 | מאת: NOT_FOUND

אני לא פסיכיאטרית ולא פסיכולוגית אבל קשה לפספס את זה שאחותי לא נורמטיבית בלשון המטה. היא נכנסת לדיכאון מז'ורי אבל מעבר לכך- יש לה התקפי מניה, כמו כן היא מתנהגת באופן לא נורמטיבי לחלוטין (יכולה לשתף או לשאול זרים גמורים על הרגלי המיטה שלהם לדוגמה, אובססיבית , התקפי קניות מופרזים, התקפי זעם ,מניפולטיבית , מפרשת סיטואציות באופן מעוות ואפילו הפוך ועוד) לי אין ספק שיש לה הפרעת אישיות או מניה דיפרסיה. הבעיה שלה לא מסתכמת בדיכאון. היא הולכת לפסיכיאטרים ומאובחנת רק בדיכאון . כמובן שהיא טוענת שאין לה מניה , היא מכחישה גם מולי. היא לא הולכת אליהם כשהיא במניה ומכחישה כל סימן שלה. באבחונים שלה - רק דכאון פסיכיאטר אחד אמר מניה דיפרסיה - היא צעקה עליו והוא שינה (לדבריה) פסיכאטר אחר - הפרעת אישיות לא ספציפית , כעסה עליו והלכה למישהו אחר. מה שקורה שלמעט הדיכאון שום דבר אחר לא מטופל. הסביבה סובלת ויש גם ילד בסיפור.

שלום לך, רופאים נשענים אמנם פעמים רבות על דיווח המטופל כשהם נותנים אבחנה, אבל הם גם יודעים לזהות מתי התמונה חלקית ולא מדוייקת, בעיקר בגלל שיש גם מאפיינים התנהגותיים שהם מתייחסים אליהם. נשמע שהמצב לא פשוט ושההיענות הטיפולית חלקית. לעתים עוזר אם מגיעים לפגישה משפחתית, כל בני המשפחה. זה יכול לסייע במצבים כמו שאת מתארת. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית