אני מודאגת מהבת שאוכלת בלי לשים לעצמה גבולות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/09/2023 | 10:52 | מאת: סימונה21

ביתי בת 26 אוכלת "מהעיניים" ובעיקר פחמימות. אני ממש דואגת לבריאות שלה, יש לה עודף של 15 או 20 קילו, מבחינתה מראה שהכל בסדר והיא שלמה עם הגוף שלה. מהצד גם אני וגם בעלי רואים את הכמיהה לאוכל ובמיוחד לפחמימות והמתוקים....איך אוכל לדבר איתה על הנושא בלי לגרום לה "לנזק" או שתרגיש שאני מבקרת אותה או לא מקבלת אותה כך. (במשפחה יש סכרת ועודף משקל) היא מתנהגת כאילו לא איכפת לה.

שלום סימונה, זו בעיה... לא נראה לי שיש דרך לבקר אותה מבלי לבקר אותה. יתרה מזאת: ככל שתלחצו יותר בכיוון אחד - היא תקצין את הכיוון השני. צריך למצוא את הדרך לדבר אתה על ההתלבטות שלה בנושא האכילה הבריאה (אם קיימת התלבטות כזו) ולדבר על המתח בין שני הצדדים של ההחלטה. כף יש סיכוי שהיא תתגייס לפעול בכיוון הבריא (או תבקש עזרה). אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית