"יש כאן המון, תסתמי"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/08/2023 | 08:57 | מאת: Lucius

בוקר טוב אודי וכולם\ן, התחושות מהפגישה האחרונה לא מפסיקות להציף אותי ואני לא מצליחה להבין מה קרה שם. במהלך הפגישה האחרונה וזו שלפניה דיברנו על הטיפול הקודם ועל הקשר המיוחד שנוצר ביני לבין הקודמת. השיחה הגיעה לנקודה שבה המטפלת הנוכחית הסיקה שהקודמת הייתה מלאה ברוך, חום ואכפתיות. היא שיתפה אותי שעם השנים היא הבינה שהיא לא כזו ויכול להיות שזה בעקבות עבודה עצמית שעשתה שהפכה אותה לקשוחה יותר. אמרתי לה שההבדל בין שתיהן הוא בין היתר גם בניסיון ואולי במקרה הזה הזמן והידע גרמו לעשות דברים באוטומט. היא אמרה שאיתי אי אפשר לעשות שום דבר באוטומט ושמעולם לא פגשה מישהו כמוני מאז שהיא עובדת בקליניקה (מעל 15 שנים). כשניסיתי להבין על מה מדובר היא אמרה שאני בן אדם ללא פילטרים וככה זה היה מהרגע הראשון. בהשוואה לאחרים אמרה שלוקח לפעמים להוריד את הפילטרים, אם בכלל. אמרתי לה שאני שונה, כנראה והיא אמרה שהיא זכתה בזה שאני אצלה. ברגע שאמרתי לה שאין כאן יותר מדי אז התגובה שלה פשוט הפתיעה אותי - "יש פה המון, תסתמי". היא ישר שאלה אם נעלבתי ועניתי לה שלא כי ממנה אני לא יכולה להיעלב. מודה שהייתי מופתעת באותו רגע, מאוד. לא ציפיתי ממנה לתגובה כזו. היא אמרה שקורה המון בפנים, גם אם אנחנו לא מדברות על זה. היא אמרה שאם היא מסתכלת פנימה לתוך הנפש שלה ועל מה שקורה לה בנוכחותי אז זה השתקפות של מה שקורה בנינו גם אם זה לא מדובר. אני מנסה להבין את הסיבה לתגובה כזו. מצד אחד, אותנטיות ועוצמה של רגש. מצד שני, זה משהו שמטפלת צריכה לשתף את המטופלת ועוד להגיב בצורה כזו? אם הייתה אומרת את המשפט הזה שקורה המון ושאני צריכה לסתום בסיטואציה אחרת, נניח אם היינו חברות או בקשר קרוב אחר, כמובן שלא הייתי מתייחסת ואולי צוחקת מהסיטואציה. משהו כאן הלחיץ אותי, מודה. אשמח לכל תובנה. תודה.

27/08/2023 | 21:08 | מאת: חטוליטוש

האמת שלדעתי התגובה שלה מאוד מפתיעה אי אפשר להבין למה היא מתכוונת ...?! מה היא רומזת ..? אולי את צריכה לדרוש ממנה שתפרט למה אמרה זאת .. אני לא הבנתי חטולית

שלום לוציוס, כנראה שאכן יש שם המון... איני יודע מה ההקשר בו נאמרו הדברים ומה הטון, כך שמה שיש לי זו רק תגובתך הנסערת לדברים. הדרך הטובה ביותר להבין ה לתקשר את זה אתה, בטיפול. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית