בעייה....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/06/2001 | 14:21 | מאת: איציק

.למערכת שלום! אני בחור בן 22 אני סובל מבעייה מאד רצינית וקשה שנקראת דיכאון וחוסר מצב רוח וזה נמשך כבר זמן רב... אני יודע בדיוק ממה נובע כל זה אך אם אתחיל לפרט כאן לא אסיים... חיי הם חיים קשים כשלעצמם ואינני מתגאה בהם כלל! רע לי וקשה אין לי חברה ואני לא יודע איך אני יכול להתחבר עם מישהי כשאני שרוי במצב כזה אין לי כיוון ואין לי מצב רוח לכלום וכל שהייתי רוצה זה שיהיה מישהו-יועץ שיעזור ושאני אדע שהוא באמת יכול לעזור ולמצוא עצות ופתרונות כי לי כבר נמאס..... אני לא סומך על אף אחד ולכן קשה לי למצוא מישהו שיהיה שותף לבעיותיי לדעתי זה חייב להיות מישהו אובייקטיבי כי רק ככה אוכל לדבר על כל דבר שרק מציק לי ושעולה לי בראש. כרגע נרשמתי ללימודים מתוך חוסר ברירה כי אני יושב בבית כבר כמה חודשים אחרי שעבדתי שנה וחצי בחברה ידועה. אני מוצא את עצמי מתחבט בשאלות ורק צרות ולא יודע אם בא לי ללמוד בכלל כל מה שבא לי זה להירדם ולקום בלי כל הצרות והדאגות שיושבות לי כמו סלע ענקי על הראש. האם זה אפשרי?????? בבקשה ייעצו לי....בתודה מראש!!!

22/06/2001 | 17:05 | מאת: אורה

אני לא המערכת אבל נשמע שאתה מבולבל לגבי נושאים רבים קשה לענות לך לגבי כל אותם נושאים בבת אחת וגם אין פתרונות קסם מכיוון שאתה נמצא בצומת בחיים שלך (והאמת, גם אם לא היית בצומת) הייתי ממליצה לך לפמות לטיפול, לייעוץ, איך שלא תקרא לזה. יש לי כמה הצעות עבורך: אם אתה מעוניין לטפל בצורה יותר כוללנית בעצמך, ביכולתך ליצור קשר זוגי, במצבי הרוח המשתנים וכו, לך לקופ"ח חולים, יש להם אפשרות לתת יעוץ בצורה מוזלת. אם אתה מעוניין להתמקד בנושא המקצועי, מה ללמוד, האם ללמוד, מה מתאים לך וכו', יש לכל אוניברסיטה מרכז ייעוץ, בו הם עוזרים לסטוטדנטים בבחירת מקצוע. ראיתי יותר מידי אנשים שביזבזו שנת לימודים או יותר, שביזבזו כסף רב על כיוון שלבסוף התגלה כלא מתאים להם כלל. לכן מומלץ להקדים את המאוחר ולגשת לייעוץ כזה (שגם לא נחשב לדבר יקר ובטח יותר זול משכר לימוד של שנה) בייעוץ מסוג זה אפשר גם לקבל תשובה לגבי שאלות אישיותיות יותר, אבל זה אינו מהווה את מוקד היעוץ מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה

22/06/2001 | 19:18 | מאת: איציק

תודה! :)))))))))

22/06/2001 | 17:48 | מאת: דר' עמי אבני

איציק שלום אני תוהה מצד אחד אתה רוצה מישהו שיעזור לך מצד שני אתה לא סומך על אף אחד אז ? (לטעמי כדאי שתחליט ) בהצלחה עמי

22/06/2001 | 19:14 | מאת: איציק

בדיוק אנשים כמוך גורמים לי לא לסמוך עליהם.... תהיה בריא ושמור את העצות שלך לעצמך! אני כבר אסתדר.....בלעדייך כמובן.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית