האם אני חייבת לחייך ולמה בני המשפחה אומרים לי את זה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/08/2023 | 19:20 | מאת: גאולה770

היי אודי אני עובדת כקופאית ורציתי לשאול אם אני חייבת לחייך כי אמא שלי אומרת שיש לי פרצוף תשעה באב....וקשה לי שאומרים לי לחייך כי אני חושבת שאני לא בסדר אני לא נורמלית כמו כולם ומוזרה..

21/08/2023 | 07:50 | מאת: סוריקטה

הי גאולה, לדעתי, את לא צריכה להיות מי שאת לא. לפעמים ה'דרישה' לחייך, למרות שאת מרגישה אחרת, יכולה להחמיץ פנים עוד יותר. אם כי סבר פנים יפות אולי מזמין יותר לחיבה כללית. עכשיו בואי נאמר שאת 'מוזרה', או שונה או אחרת. או במילים יפות יותר - מיוחדת. אז נניח שאת 'מוזרה'. אז מה? כן אפשר ללמוד, וזה אורך זמן רב, להבין יותר קודים חברתיים ולהגדיל את רמת ההשתלבות. אם את רוצה. סוריקטה

הי גאולה, ברור שלא חייבים כלום. אבל חיוך הוא יותר נעים חברתית, אז אם אפשר - זה רצוי. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית