חשד לקושי מפרידות מאמא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/07/2023 | 06:39 | מאת: אבא_דואג

בת 2.7. האמא סייעת בגן שלה, והסבתא הגננת. כיום האמא נשארת איתה בגן עד 12:00 והולכת עם פרידה מסודרת. למרות זאת, בוכה כשאמא הולכת מהגן וגם במקרים שאמא הולכת לחדר אחר בתוך הבית או אפילו יוצאת לרגע מהרכב. מעבר לזה, צרחות ובכי בכל פעם שמגיעה לסבתא וסבא אחרים שרואה כל שבוע ובכל פעם שרואה דודה אחת מסוימת בכל מקום. לוקח לה הרבה זמן להירגע באותם מקרים. כשאבא מגיע איתה לבד לסבתא וסבא היא לא בוכה בכלל. כשהייתה רואה דודה אחרת (לא זו שתוארה) אצל סבתא וסבא, הייתה בוכה ומתחבאת, אבל יש שיפור ועכשיו היא אמנם מתחבאת קצת בהתחלה אבל נפתחת בהדרגה. היא בוכה גם כשאבא מקלח או מרדים אותה, למרות שאבא מבלה זמן רב איתה. בערב, האמא מקלחת אותה ולאחר מכן נמצאת איתה בחדר עד שנרדמת. כבר חצי שנה באה למיטת ההורים בלילה ונשארת עד הבוקר. כשהולכים איתה לבתים של חברים/גן שעשועים, היא ממש בטוב ונהנית. עוד היבטים שאולי קשורים: היא חודש לפני תחילת גמילה והפסיקה לעשות פיפי/קקי בסיר בבית, אבל עושה בסיר בגן. נודה להכוונה מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב.

שלום אבא דואג, העובדה שהיא מגיבה טוב לפרידה כאשר אתה הוא זה שלוקח אותה - חיובית. צריך לקחת בחשבון שהילדה נמצאת במסגרת עם אמא (סייעת) וסבתא (הגננת). לך כאבא יש כאן תפקיד חשוב וסיוע ההדרגתי בנפרדות. אפשר לסייע בפרידה על ידי שימוש באובייקט מעבר ('שמיכי' או חפץ כלשהו שהיא אוהבת וקשורה אליו). החפץ 'מזכיר' את אמא ומסייע להתנחם בהיעדרה. בהמשך הילדה תלמד להפנים ולהפעיל בעצמה את הפונקציה הזו. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית