כסף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/06/2001 | 23:43 | מאת: עגל הזהב

האם יש מחיר לאושר?????????

22/06/2001 | 00:06 | מאת: אורה

""...סוד האושר 'כותב סיריל קונולי', הוא מניעת החרדה. טעות לחשוב על אושר כעל מצב חיובי. רק אחרי ההיפטרות מהחרדה- הנמצאת בבסיסה של כל אומללות- אנו מוכנים לקבל את הברכה שעשויה להקרות בדרכנו." "אי אפשר לרדוף אחרי האושר. אינך מוצא אושר; האושר מוצא אותך. אין זו מטרה בפני עצמה, אלא תוצר לוואי של פעילויות אחרות,שלעיתים קרובות מגיע כשהכי פחות מצפים לו. אתה יכול שלבת במסעדה הטובה ביותר, ללבוש את הבגדים הנאים ביותר,להיות מוקף בחברה המדהימה ביותר, בטוח בידיעה שכל חשבונותיך משולמים, ועדיין לא תהיה מאושר. ואתה יכול, מאידך, לעמוד ליד כיור המטבח ולשטוף כלים, בלי שיש לך מקום כלשהו ללכת אליו, ופתאום יתחוור לך שאתה מאושר כפי שמעולם לא היית. מה שקונולי מכנה "חרדה" (אנגסט) הוא אי הוודאויות הקטנות, המצטברות, בנוגע למקומינו בתוכנית הגדולה של הדברים, התחושה המנדנדת שהחיים יכלו להיות טובים יותר, אילו רק. אילו רק מה? זהו חוסר שקט של העצמי. ועדיין עצם המילה 'אושר' רומז על משהו חולף, עף ברוח, שלא הספיק להלכד במלכודת וכבר חומק מאחיזתינו. כשהופכים את האושר לנכס, לרכוש, מאבדים אותו. אז מה כן קבוע?" התייר הרוחני /מייק בראון מומלץ

22/06/2001 | 00:18 | מאת: עגל הזהב

מה זה "התוכנית הגדולה של הדברים "?, מה הם ומי הם הדברים? יש לי הכל בדיוק כשם שאין לי כלום. הזמניות של החיים ושל כל דבר בתוכם הופך אותם אפסיים,חסרי ערך ומשמעות. ובתוך כך גם האושר. הדבר הכי ודאי הוא השינוי , והמוות הוא השינוי הגדול מכולם כי יש אחריו משהו אחר.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית