חופשות וקשר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/07/2023 | 07:33 | מאת: NOT_FOUND

אני רוצה לשתף במחשבות שלי בעקבות החודש האחרון בטיפול. לפני כחודש, הגעתי לפגישה כשאני פותחת בבקשה מהמטפלת לכתוב לי על דף שתהיה שם בשבילי ותבטיח שתטפל בי לא משנה מה. אחרי שניסתה להבין את פשר הבקשה, היא נענתה וכתבה. בהמשך הפגישה היא הודיעה לי שהיא יוצאת לחופשה בעוד כחודש וחצי. התגובה שלי לסיטואציה הייתה לא פרופורציונלית. לקחתי את זה בצורה קשה מאוד. אמרתי מילים שלא התכוונתי לומר. הרגשתי שהיא הורגת אותי. אחרי שהסתיימה הפגישה הרגשתי מוצפת ברמה כזו שלא ישנתי באותו לילה וביום למחרת בקושי יכולתי לתפקד. בפגישה שהתקיימה לאחר מכן, הרגשתי שנוצר קרע בינה לביני. בור עמוק שאני לא יכולה לגשר עליו. חוסר הפרופורציה בתגובה שלי הבהיל אותי כל כך שפשוט השתתקתי. מאותו רגע עד לפגישה האחרונה שהתקיימה השבוע שהייתה האחרונה לפני יציאת המטפלת לחופשה, מיעטתי לדבר. היה לי קשה להיפתח בפניה ועוד יותר קשה לדבר על מה שהיה שם. פתאום לא מפריע לי שהיא יוצאת לחופשה, להפך, אני מחפשת את הניתוק כי אני לא יכולה לדבר וכשאני יושבת מולה זה מרגיש לי קשה עוד יותר. אני מרגישה שהיא נעלמת לי לאט לאט. אין רגש, אין אכפתיות. היא לא מעניינת אותי יותר. חשוב לי להדגיש שבאותו יום היא הציעה לי שאוכל לכתוב לה במהלך הפגישה הודעה, במידה וארגיש צורך. מאז אותה פגישה וגם בפגישה האחרונה, היא לא העלתה את האפשרות הזו יותר. הדבר היחידי שהיא הציעה זה להקדים במספר ימים את הפגישה השבועית שלנו, במידה וארגיש צורך. הפגישה אחרונה שלנו הייתה מרוחקת, קרה, בלי התייחסות לחופשה. לא הטריד אותה איך אסתדר ומה אעשה. לא חשבה להציע שוב לכתוב. דרך אגב, הגבולות נוקשים. אפס אינטראקציה בין הפגישות. זה מקשה עוד יותר, במיוחד המחשבה שבמשך שלושה שבועות לא אראה אותה וגם לא אוכל לכתוב אם ארגיש צורך. מעולם לא כתבתי לה בין הפגישות, מלבד הזזת פגישה אם הה דבר נוסף, לרוב, אני משלמת בימים הראשונים של החודש. הפעם, מסיבות שונות ומשונות יצא שלא הצלחתי ושילמתי רק לאחר שבועיים. לא היה אכפת לה, היא אפילו לא אמרה מילה על זה שלא שילמתי לה בזמן. מה שכן הטריד אותי היה שכשנכנסתי לפגישה האחרונה שלנו, היא בדיוק עבדה במחשב כדי לשלוח לי את הקבלה. לא הבנתי את זה. זה נכון שעבר היה לנו עניין עם הקבלות כי דרשתי ממנה לשלוח לי והיא הייתה מתרצת ולא שולחת עד שלבסוף הבינה שזה חשוב לי. עדיין, לא ברור לי למה לא יכלה לחכות לשלוח אחרי הפגישה או בזמן אחר?

23/07/2023 | 16:54 | מאת: סוריקטה

הי, כתיבתך מזכירה לי את מי שכתבה תחת הכינוי blue eyes בעבר. האם זו את? בעבר כתבתי בהקשר זה על הזעם המתעורר בהקשר לפרידות ונפרדות ואני שומעת אותו גם כאן באופן עוצמתי. אציע גם לרשום, למשל, 'הרגשתי שהיא כך וכך' במקום ישירות 'היא', היות שמדובר ברגשות שלך, וייתכן שאלו השלכות. מה שנותר הוא, למרבית הבאסה, להמתין לשובה, כן להגיע לפגישה ולתאר את הכעס שלך. גם שתיקה יכולה להיות ביטוי של כעס ותוקפנות. הן על נפרדות, הן על תלות ועוד. סוריקטה

שלום לך, יש פעמים בהן יציאת המטפלת לחופשה נחוויית כפגיעה אנושה, ויוצרת ריחוק והמנעות. אפשר לראות את זה אפילו בתינוקות, דרך דפוס ההקשרות החרד-נמנע. זה נושא טיפולי. מציע להעלות הכל בפגישה או בפגישות שלאחר החופשה, כולל מחשבותייך ותחושתייך שמשהו השתנה בקשר גם מבחינתה, ואל רק מבחינתך. מה שחשוב זו העקביות לאורך זמן, והיכולת לשקם את היחסים ואת הפגיעה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית