שאלה לגבי טיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/07/2023 | 18:07 | מאת: NOT_FOUND

הי אני מטופלת אצל פסיכולוגית קלינית כעשור,מדהימה באמת! הבעיה - אני קשורה ואוהבת אותה מדי. מכירה את המושג העברה, וקצת קראתי עליו אבל אני מרגישה קרובה אליה מדי. זה נותן לי תחושה ממש טובה (גם בין הפגישות) ורעה בו זמנית. מחד אני מחכה לפגישות איתה כאילו זה חמצן בתקופה הזו (תקופה משברית מציאת עבודה בעולם ההי טק) . מצד שני אני אומרת איך ייתכן שישמלזה כזו חשיבות בעיניי אני סך הכל עבודה בשבילה. אין סימטריה, זה טיפול ולכן זה לא אמיתי. אני סתם מדמיינת את הרגש. זה לא באמת אליה (זה לא קורה לי עם אחרים בחיי- כן קורה לי שאני מחליטה מהראש מה אמור או לא מבחינת רגשות) לראשונה בחיי אני חושבת עליה בין הפגישות. ברגעים קשים ויש יותר כאלו עכשיו מאשר לא. איך זה הגיוני שזה מעסיק אותי כל כך.זה מדובר איתה. יש לי שתי שאלות: אשמח להפניה למאמר כלשהו בנושא - אולי אגיע למסקנה בעקבותיו שאני נורמלית וזה הגיוני להרגיש כך? ואולי אמצא דרך להחליש את עוצמת החיבור (יש לי אמא מאוד ביקורתית וקשוחה ואני נראה מסתכלת עליה כעל האמא שהייתי רוצה) שאלה שניה - איך זה נחווה מהצד השני, מעיק כזה כמו שאני מדמיינת? שאדם זר אומר לה שהוא אוהב אותה מבלי שהוא מכיר אותה? זה נושא שמדובר בנינו רק בצורה מרוככת וממש קשה לי לדבר על זה

שלום לך, מציע לדבר על זה לא בצורה מרומזת. הדפיסי את הודעתך והקריאי לה בפגישה. נושא התלות, ההזדקקות וההתמסרות (והקושי סביבם) - הוא לב לבו של הטיפול. אודי

25/07/2023 | 11:47 | מאת: NOT_FOUND

תודה רבה אודי על תשובתך פתחתי את זה מולה אבל זה לא פוחת אני מחפשת מאמרים או משהו שאקרא וזה יעזור לי להוריד את עוצמת הרגש. כאילו היה סביר מבחינתי "להינות" מהתחושה הטובה שהקשר נותן אבל זה מרגיש לי שאני נותנת לזה חשיבות רבה מדי, שהעוצמה גבוהה מדי. אני נשמעת לעצמי לא נורמלית אז אציין שאני בעלת משפחה ומיינסטרים לחלוטין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית