נזקים בעקבות טיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/07/2023 | 18:10 | מאת: אנונימי92

עברתי טיפול ארוך טווח אצל פסיכולוג שגרמו לי לי למחשבות אובססיביות, תחושות של אובדנות ומחשבות על פגיעה עצמית אפילו כזו של לחתוך מקומות אינטימיים. התחושות והמחשבות נשארו איתי גם אחרי שעזבתי את הטיפול- אומנם האובדנות הפגיעה העצמית נעלמו. הדיכאון נשאר. לאורך כל הטיפול הפסיכולוג דחה כל טענה שלי כלפיו וכלפי הטיפול, סירב לראות את עצמו ולקחת אחריות. לאחר שסיימתי את הטיפול (בקושי רב) בשתיים או שלושה מקרים הוא ניסה ליצור קשר בדרכים שונות- כמובן שזה גרם להגברת המחשבות ולעוד סבל.. אתמול החלטתי לפרסם ביקורת עליו בעמוד הגוגל שלו. הוא ייצר קשר שוב. אותה דינאמיקה פוגענית השתחזרה. הוא מסרב להכיר בעובדה שהוא רק אדם, שהוא עירבב את הצרכים שלו, שהוא פעל ברשלנות ושבכלל נגרם לי סבל ונזק בעקבות הטיפול שלו (לטענתו זה הכל אני..). אני רוצה להבין את המקרה שלי עוד וללמוד על הנזקים שטיפול פסיכולוגי יכול ליצור. באופן כללי אני מתרשם שזה לא נושא מדובר בתחום. אודי אשמח אם תפנה אותי לנושאים בתחום. תודה

שלום לך, זו הרגשה מאוד קשה, שטיפול גורם לנזק במקום להועיל. אין לי כלים לעריך מה היה שם, מעבר לתיאור החוויה שלך. אז אשען עליה: נראה לי שעל מנת להבין - טיפול זה המקום הנכון, פחות הייתי ממליץ על קריאה או 'טיפול עצמי'. שם ניתן יהיה לברר האם בטיפול השתחזר משהו שלא הצלחתם לעבד (זה כיוון שיקבל חיזוק אם יש עוד מערכות יחסים בחייך בהם יש דינמיקה דומה) או שזו רשלנות (במקרה כזה אפשר לפנות לוועדת האתיקה במשרד הבריאות). הבעיה בטיפול עצמי היא שמאוד קשה לראות כך מה שייך אליך וללא מודע שלך. העניין הוא למצוא מטפל/ת שתוכל לסמוך עליה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית