הבת עושה חשבונות עם כסף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/07/2023 | 09:49 | מאת: סימונה21

שלום, ביתי הבכורה כל הזמן עושה חשבונות עם כסף, מאוד קמצנית, אם אחד האחים שלה חייב לה 20 או 30 ש"ח היא תבקש ממנו שיחזיר לה. גם עם בין הזוג שלה עושה חשבונות על כסף...אני לא מדברת על סכומי גבוהים אלא על סכומים נמוכים, תמיד הייתה כזו מתחשבנת בעניין הכסף, מעולם לא הזמינה אותי כשישבנו בבית קפה (אני לא מצפה רק בשביל הדוגמא), אף פעם לא מביאה מתנות לחג...איך אני אמורה לומר לה על העניין הכספי בכללי ובמיוחד מול האחים שלה בלי שישתמע שאני לוקחת צד ......הם מאוד מתוסכלים וכועסים בעניין...מה גם שאני בטוחה שההתנהלות הזו מול הכסף רק פוגעת בה מול אחרים (חברות וכו')

שלום סימונה, הייתי מפריד את היכולת להתנהל נכון כלכלית (להיות מחושב, לדרוש חובות) מקמצנות (או צדה החיובי - נדיבות). כשאתה נדיב - אתה מתחיל מעגל של נדיבות ונתינה מסביבך. זו עמדה שיש ללמוד ולתרגל, ואם את נדיבה - אולי זה ישפיע. לגבי מערכות היחסים - לדעתי אין זה תפקידך, אלא תפקידם של האחים - לומר את אשר על ליבם. עדיף לדבר את הדברים... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית