תחושות גועל קשות מנשוא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/06/2023 | 16:54 | מאת: אדל

שלום, אני בת 42 נשואה + 2 ותמיד סבלתי מגועל גם מדברים פשוטים שבאופן נורמלי יכולים להגעיל אבל חולפים תוך שניה, אצלי אותו מראה או זיכרון מלווה אותי הרבה מאוד זמן לאחר מכן. לאחרונה זה החמיר ואני ממש נגעלת אפילו מאנשים שמדברים איתי, לא יכולה לראות רוק או לכלוך על הפנים שלהם, חרקים ועוד ועוד. ממש בחודש האחרון הזכרונות של מה שאני רואה ביום יום, נחרטים לי מאוד חזק במח ואני מרגישה חסימה בגרון, מתקשה מאוד מאוד אפילו לבלוע רוק כי מיד קופצים לי לראש כל דברים הכי מגעילים בעולם. ירדתי במשקל כי אני לא מסוגלת להכניס אוכל לפה ומתקשה לשתות. כל עניין הבליעה חסום אצלי ואפילו כואב לי הגרון… האם יש משהו שיכול לעזור לי?

שלום אדל, זה נשמע כמו OCD קשה. ממליץ לפנות לאיש מקצוע (פסיכיאטר) ולשקול טיפול תרופתי, לאחר אבחנה נכונה. במקביל - טיפול היפנוטי או CBT שייסע במיגור הבעיה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית