סיקסק...........................................

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/06/2023 | 07:20 | מאת: שירה2017

הי אודי, בימים האחרונים מקבלים את פני כשאני מגיעה לעבודה משפחה של סיקסקים. זוג וגוזל. ההורים שומרים מרחק נותנים לו להסתובב אבל הם על המשמר וכשהאם מתרחקת הגוזל ממהר אחריה ונכנס תחת כנפה. כשמתקרבים אליהם ההורים פוצחים בקריאות שאמורות לגרש כל איום על הגוזל שלהם. מצאתי שאני מהופנטת מהחכמה הזו של הטבע. ניסיתי להבין מה כל כך משך אותי אל הדבר הזה. אולי מצאתי את עצמי קצת כמו האמא וקצת כמו הגוזל. צועקת ומרחיקה כשמנסים להתקרב אלי. צועקת ומרחיקה כשאני מנסה להתקרב לעצמי. מחפשת כל הזמן כנף מגנה אבל מרגישה שהיא לא בנמצא וממשיכה לרוץ ולחפש אחרי אמא דמיונית וכנף דמיונית. רציתי מאוד שמישהו יהיה לי סיקסק. מקווה שהכנס היה מוצלח. שלך שירה

הי שירה, היה כנס מוצלח מאוד. הסיקסקים מדגימים סוג של היקשרות בטוחה. יש בזה באמת הרבה חוכמה טבעית ופשוטה. אצלך החלק החרד בולט, לצד ההזדקקות. אכן סיקסק מייטיב יכול לסייע כאן... אודי

20/06/2023 | 18:24 | מאת: סוריקטה

הי שירה, סיקסק - אחת הציפורים שאהבתי, ידעתי לזהות ולמדתי את שמה כבר בילדות המוקדמת. ואיכשהו מצלצלת לי בראש המילה זיגזג. נשמע דומה. אולי תמצאי קשר? איתך ותודה שפנית אליי בהקשר החיה הרפואית שלי שאינה עוד. סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית