הפסקת ציפרלקס ומעבר לריטלין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/06/2023 | 04:46 | מאת: NOT_FOUND

שלום, לקחתי במשך שנה ציפרלקס 10 מ״ג. אחרי החלטה שאני יכולה להתמודד בלי התרופה, הפסקתי אותה בהדרגה ובהשגחה. אני כבר חודשיים בלי התרופה, הבעיה שמאז שהפסקתי, זה הציף לי את ההפרעות קשב וריכוז שתמיד היו לי, אבל למדתי מאוד לשלוט בזה, בלי שום תרופה, תמיד תיפקדתי נהדר. עכשיו זה בעיקר מתבטא בחוסר שקט בגוף, כל רעש משגע אותי. והכי גרוע אני ממש קצרה עם הילדים שלי. ומכיוון שזה משפיע עלי בעבודה, לא מצליחה להתרכז ודוחה עשייה, אני שוקלת לנסות לבקש לקחת ריטלין. האם הריטלין באמת יכול לעזור לי? לחזור לציפרלקס לא בא בחשבון, עשה לי תופעות שלא אהבתי. אשמח לכל עזרה בעניין. תודה סיון

שלום סיון, בהתייעצות עם הרופא - אפשר לנסות ריטלין. אני ממליץ גם לנסות מדיטציה על בסיס יומי. כדי לסייע במדיטציה אפשר להאזין לרצועות של מוזיקה דו אוזנית שהלחנתי והעלייתי לרשת (להקשיב באוזניות), בגלי גמא ובתא (המסייעים להגברת הריכוז). את הרצועות ניתן למצוא בכל פלטפורמות הסטרימיג תחת שמי בלעז: Udi Bonshtein. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית