דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/06/2001 | 14:46 | מאת: יפית

שלום לכולם:רצוי שהפסיכולוג יענה.. שלום לך אני בימים אלה סיימתי את לימודי ובעצם פרק עצום מחיי , מתחיל פרק חדש צהל. אבל יש מין הרגשה כזו פתאום אתה לא יודע אייך למצוא את עצמך כול היום בבית כשאן מה לעשות מפחיד קשה וזה גורם לעבור מצבי רוח של דכאון.... אני נורא ישמח עם תוכלו לעזור לי ולהנחות אותי מה עושים? והאם זה דבר שהרבה עוברים יחד איתי? תודה

21/06/2001 | 17:42 | מאת: אחת

שלום יפית! אני אמנם לא פסיכולוגית, אבל התגובה שלך נראית לי נורמלית לגמרי: בכל זאת סיימת פרק חשוב בחייך, פרק של שתים עשרה שנה. כל שינוי, כל עמידה על פרשת דרכים, ואפילו יציאה ממסגרת לא ממש אהובה אבל לפחות מוכרת כמו בית הספר, ומעבר אל משהו חדש ולא מוכר - כל דבר כזה מלחיץ ומפחיד. אם יש לך מספיק זמן עד לגיוס - נסי אולי למצוא עבודה זמנית, או איזה קורס קצר בנושא שמעניין אותך. אם מועד הגיוס שלך קרוב ואין טעם לחפש עבודה או קורס כלשהו - פשוט צאי לבלות ולפגוש חברים עד כמה שאפשר. כל היום "בטן-גב" זה אולי כיף לזמן קצר, אבל לטווח ארוך זה באמת מדכא! בהצלחה! אחת

23/06/2001 | 01:27 | מאת: טלי וינברגר

יפית שלום רב, את מתארת סיום ל תקופה משמעותית בחייך, ועמידה בפתחה של תקופה חדשה ומרגשת, מן הסתם. מתי את מתגייסת? האם יש לך חברות? מתי הן מתגייסות? מה הן מתכוננות לעשות בזמן עד הגיוס? באופן כללי, בני נוער רבים מתלבטים בבעיה שהצגת. הזמן המצוי בידך הוא מוגבל, אינך יכולה להתחיל משהו לטווח רחוק, אך את יכולה בכל זאת לנצל את הזמן לעבודות מסוגים שונים, תחביבים, חברים ו...מנוחה אחרי 12 שנה של לימודים :) תכתבי...ונמשיך לחשוב יחד על אפשרויות... בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית