חוסר רצון לדבר עם חברות וחוסר רצון לצאת מהבית ערב חוסר הנאה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/05/2023 | 14:29 | מאת: גאולה770

אני לא רוצה לצאת מהבית ולפעמים אני מכריחה את עצמי לצאת לשיעור תורה נגיד משהו שממש קשה לי ואני גם יוצאת מוקדם מהשיעור אני גם רוצה לדבר להגיד את דעתי ומתביישת להגיד כדי שלא יהיו אנשים בהלם אני לא יודעת אם זה במקום וגם אני לא שמה תכשיטים טבעת שרשרת את העגילים אני שמה בכח אבל הם לא כבדים או גורמים נזק לאוזן בגלל זה אני שמה אותם שאראה ייצוגית בעבודה אבל אני לא מרגישה הנאה ושמחה מהם ומרגישה יפה אני גם לא יודעת להתאפר יפה בצורה שאנשים יתלהבו אני לא מתאפרת בקושי כי אף אחד לא ישים לב לזה ולא יהיה אכפת לו בקיצור אני נראה לי לא מחוברת לעצמי וגם אני לא מפרשת סיטואציות חברתיות ויום יומיות בצורה הגיונית אמרו לי שהאבחנה שלי סכיזופרניה מה אני אמורה לעשות

שלום גאולה, מאוד יכול לסייע טיפול פסיכולוגי באוריינטציה שיקומית, שיעזור בתפקודים שתיארת. גם טיפול קבוצתי יכול לסייע. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית