לא רוצה ל ה ת א ש פ ז . . . מישהו?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/06/2001 | 00:53 | מאת: polly

מחלקה סגורה. הם אומרים שאני צריכה עזרה. ומאחר וכל העזרה שקיבלתי לא בדיוק הועילה - הם רוצים לאשפז אותי. שם. אני צריכה עזרה. נכון. אבל לא ככה. לא על ידי זה שיסגרו אותי בין 4 קירות. לא על ידי כך שיבודדו אותי מהעולם, מהחיים, שגם ככה קשה לי איתם. זה רק יקשה עליי יותר כשאצא משם. אני רק ארגיש אבודה יותר. זאת דעתי, לפחות. אני אודה אם למישהו יש משהו להגיד בעניין... מישהו שהתנסה... אחרי הכל - אולי זה מה שיעזור לי... ההורים שלי התייאשו. דבר שמייאש אותי עוד יותר. אף אחד לא רוצה שאני אתאשפז שם. אומרים שזה יכול רק לדפוק אותי יותר. שאני אצא משם יותר חולה. אני לא יודעת מה לעשות...

21/06/2001 | 01:06 | מאת: מישהי

ואני כאן עכשיו, אם תרצי לדבר. שלך, מישהי

21/06/2001 | 01:15 | מאת: אורה

שמחתי לראות שהיה לשתיכן ערב מהנה אני כאן, שולחת לך איחולים ליום יפה מחר עם שמש וחיוכים

21/06/2001 | 06:26 | מאת: דר' עמי אבני

פולי שלום מכתבך קורע לב אין לי מושג מה הבעיה או מדוע רוצים באשפוז לא התנסיתי בכך אלא מהצד השני. א. תמיד שווה לקבל חוות דעת נוספת ממישהו שאת בוטחת בו ב. אני יודע שקל להגיד, אבל לא תמיד אשפוז הוא כל כך גרוע כפי שמצטייר מבחוץ בהצלחה עמי

21/06/2001 | 07:30 | מאת: יהודה

ואיך בדיוק אתה יודע אתה הרי מהצד השני ואתה מתחיל להרגיז אותי

21/06/2001 | 07:29 | מאת: אביב

פולי יקרה, אין לי נסיון מאשפוז, לא הייתי במחלקה סגורה אף פעם. לפעמים זה יכול לעזור, אני רציתי את זה בשלב מסוים, כפתרון זמני לפחות, כדי להתאושש קצת ולראות איך מתקדמים, אבל בסוף הסתדרתי בדרך אחרת. אם יש לך רעיון כלשהו איך דבר אחר יכול לעזור לך לצאת מזה, כמו ארגון שחף, נען, חונך צמוד, מטפלת ודיאטנית, ואת מוכנה ורוצה להתחייב לטיפול, תנסי להציע את זה כאופציה להורים. דברי איתם, תסבירי להם בדיוק מה שכתבת כאן בפורום - שאת לא רואה איך זה יכול לעזור לך, ותבואי עם אלטרנטיבה שאליה את מחוייבת, ותבקשי שיתנו לך הזדמנות נוספת. יכול ליהיות שאם הם יראו שמשהו באמת זז אצלך בפנים, הם יוותרו לפחות לבינתיים, לפחות לתקופת נסיון כלשהי שתסכימו עליה בינכם. בכל מקרה, וגם אם לא, תנסי להבין את המקום שהם נמצאים, הם רואים אותך דועכת ורוצים לעזור, ולא יכולים. הם לא מוכנים לוותר, לא מוכנים להרים ידיים, רוצים לעזור, ועושים את זה בכל דרך שנראית להם אפשרית כדי להציל אותך כדי להיות שם בשבילך. ואני ומישהי ועוד המון אנשים טובים נמצאים כאן לתמיכה, בכל מקרה, בין אם תתאשפזי ובין אם לא, ונשמח ליהיות איתך שם בקושי, ולתמוך ולעודד.. כולנו במובן מסוים היינו שם במצב הנוראי הזה, יודעים ומרגישים מה עובר עליך. תעדכני מה קורה.. שלך, אביב.

21/06/2001 | 08:32 | מאת: יהודה

פולי חמודה אני חושב מה לכתוב לך היות ובסרט הזה כבר הייתי אינני יודע ממה את סובלת אך בכל מקרה עזרה שם לא תקבלי ומי שיגיד לך שתקבלי עזרא הוא שקרן עזרא אפשר לקבל ממי שמקשיב לך באמת ולא מסתכל בשעון ומפהק ויש הרבה אנשים טובים שבאמת יכולים לעזור ובלי תואר לפני השם למרות שיש כאלה עם תואר לצערי זה עולה כסף וכמו שתמיד אני אומר רפואה לעשירים ולמי שאין שימות זה בדיוק כך אילו הייתי יודע בת כמה את יכולתי להציע עוד כמה אפשריות אך אישפוז בכפיה קחי בחשבון שזה במקרה הטוב חצי שנה שאת מאבדת צלם אנוש ואת מאבדת את חרותך כבודך ונשיותך עם זאת לפני כל החלטה כדאי ללכת לבעל מקצוע ואם אפשר ורצוי באופן פרטי כי הכסף כאן מדבר לצערי וקבלי עוד חוות דעת שבדרך כלל היא יותר מהימנה אשמח אם תשלחי לי איממיל ושם אוכל לענות ולהציע מנסיוני יהודה

21/06/2001 | 16:15 | מאת: ""אור""

שלאאאאאא תעזי להתאשפז למה זה תחנה סופית יש מיליון אופציות הכי קל זה לדחוף כדורים ולאשפז אז תזיזי תתחת ותתחילי לתת גז וטפלי מעצמך מלחמהההה ותגידי להורים שלך שיחפשו מי ינענע להם שיוציאו כסף לפסיכולוגים אם את חשובה להם ואני לא רוצה לשמוע יותר על אישפוז למה אני מתחרע ולוקח איתי את כולם אני מזמןןן מחכה למניאקים אבל הפעם אני יהיה התחנה סופית שלהם שיגידו שלום לאישה ולילדים לפני שהם באים כולירות

21/06/2001 | 16:45 | מאת: Jacki

אני לא הייתי במחלקה סגורה, רק שמעתי, קראתי וכאלה. אבל אני מסכימה איתך ב-ה-ח-ל-ט ! ! ! ואם אני מסכימה איתך (כמישהי שלא הייתה שם) אז סביר להניח שמי שהיה שם יכול להוכיח. והרי זה הכי קל "לדחוף" כדורים, הרופאים לא באמת מבינים את הבעיה, הם חסרי אונים, זה נוח להם! אני שמעתי על ה-מ-ו-ן מקרים שאנשים כבר לא יכלו לתפקד בגלל כדורים היו כמו "צמח", כמו מתים... ויש גם מקרים שאפשר להיגמל מהכדורים, אבל למה שהרופאים הנבלות יגמלו מישהו לכדורים? זה לא לתחת שלהם.... (תסלח לי על הבוטות) ( סליחה שהתערבתי, פשוט הרגשתי צורך להסכים איתך, אני הלכתי מכאן לבינתיים, תהיה בריא, אחי!!! )

21/06/2001 | 19:33 | מאת: שרון

למה רוצים לאשפז אותך מה הבעיה?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית