שאלה .....קצת אגואיסטית אבל חשובה עבורי ......

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/04/2023 | 18:17 | מאת: מיכל...

היי אודי וכולם, בזמן האחרון יש אסונות..ו..מלחיץ. שלחתי הודעה לא מזמן לפסיכו' שאני בסדר אבל רוצה להפגש...הנייד,שלה היה סגור ונראה רק קו אחד. חיכיתי. עברו שעתיים..ונלחצתי.. ואז היא שלחה הודעה שהיא בחו"ל ותתקשר כשתחזור. באותן הזמן ששלחתי הודעה הודיעו על התאונה עם האוטובוס ושאישה כבת 60 נהרגה... הראש שלי הסתחרר..דאגתי לה. היא בסדר. אבל..הלחץ הזה של לאבד אותה במשך שעתיים אוףףף. תארתי לעצמי שהיא בחו"ל כי הנייד תמיד מחובר מראה 2 קווים...אף פעם לא אחד. רק כשהיא בחופשה... השאלה..מה עושים? מה עושים אם באמת קורה אסון כזה??? אתה נפשית מאבד "הורה מיטיב" כזה..ואתה לא יכול לדבר עם איש שיבין זאת.. האם יש תמיכה ממישהוא אחר? נורא להגיד אבל...מישהוא שיבין...שיהיה שם להכיל??? ו.. איך מגיעים ל..למשפחה לבקש שלא יתעסקו בדברים החסויים לדוגמא.. או ..לא יודעת. אין לי שום דרך אחרת להשיג אותה חוץ ממספר נייד יחיד...וזה קצת מלחיץ גם. הלכתי רחוק. אבל ממש הייתי בלחץץץץץ. חזל"ש טוב,שיהיה.נמאס לי מאסונות ומריבות של אחים במדינה.. :( ותודה לסוריקטה היקרה שמשתדלת כל כך...את אמיצה! שנלחמת.

13/04/2023 | 20:25 | מאת: ינשוף

היי מיכלי לפני מספר שנים המטפלת חלתה והתאשפזה... קבלתי הודעה מבעלה כנראה והוא כתב שהיא חולה בלי שום הסבר... 3 חודשים כמעט ולא שמעתי ממנה והרגשתי אבודה ודאגתי מאוד... בגלל שלא הסבירה כלום... אז אני מבינה אותך.. ובאמת זה מפחיד... המטפלות שלנו לעולם לא יהיו בשבילי כמשפחה כי הם לא. ינשופים

הי מיכל, נראה לי שדרושה מידה של הדחקה או הכחשה בריאות כדי להחזיק תחושת רציפות, שהכל ממשיך כרגיל ושמחר תזרח השמש. כשהחוויה הזו משתבשת - עולה חרדה נוראית. ואם חלילה קורה אסון שאין איך להיערך אליו - פשוט צריך להתמודד עם הבלתי נתפס (למזלנו זה כמעט ולא קורה בצורה כזו). אודי

14/04/2023 | 08:35 | מאת: מיכל...

וואו ינשופית, נשמע קשה ממש! חוסר ודאות שכזה..נכון, הם לא משפחה ולא חברה קרובה אבל הם יודעים הרבה יותר מכל אדם אחר שהכרתי או ממישהוא קרוב או משפחה. תוהה איך הם מרגישים אילו זה היה הפוך..קורה משהו למטופל ואיש לא היה מעדכן אותם...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית