סוף מסלול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/06/2001 | 13:19 | מאת: חופית

שלום רב היום סיימתי בת ספר לתמיד סוף י"ב ונורא בעצב יחסי הכול פתאום נראה קשה משעממם מפחיד קשה מאוד לקבל את זה , יש לי עוד חצי שנה עד הגיוס שזה משהו שגם מאוד מפחיד (אייך היה עם נסתדר שם איזה אנשים.....)הכול פתאום מפחיד קשה לי להבין את זה ובכלל משעממם תודה לכם.... חופית

21/06/2001 | 07:38 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, מצב של סיום מסלול/פרשיית חיים - וכניסה למסלול חדש, הוא מפחיד ומאיים רבים וטובים. בעצם, יש הרבה שפשוט אינם מסוגלים לנהל את חייהם לפי תוואי שנקבע על ידם, ולכן תמצאי אותם במסגרות גדולות ומתעלות כמעט כל חייהם (למשל: להיות סטודנט נצחי באוניברסיטה, ולעשות תואר אחר תואר עד גיל 50). עצתי אלייך: קחי נייר ועפרון, אספי מספר קטן של חברים/ות, וסדרי לך "מערכת" של סוגי פעילויות (כולל חיפוש עבודה באופן פיזי, באינטרנט, וכו'), וגם את הבילויים/טיולים תשבצי שם. במילים אחרות: תהיי את המורה של עצמך שקובעת את הנושאים והזמנים שבהם תהיי עסוקה. כל טוב, ובברכת "עוף גוזל - עוף", ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית