הבן והחברה מתנהלים כמו זוג נשוי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/02/2023 | 07:49 | מאת: קוקולידה

לבני בן 22 יש חברה מתגייסת בעוד 3 חודשים, הם יחד 3 ו שנים, מאז היא נמצאת אצלינו, גם כשהוא עובד היא מגיעה אלינו (גרה לא רחוק) אחרי שעתיים שלוש ונשארת לישון למרות שהוא הולך לעבודה. כל הזמן היא אצלינו , הולכת לכמה שעות לבית שלה וחוזרת. אנחנו קצת מודאגים מכיוון שהכל קשור אליה ומתנהלים כאילו הם זוג נשוי. בעוד 3 חודשים היא מתגייסת , מאז שסיימה בית ספר היא לא עושה כלום עם עצמה, רק יושנת, נמצאת עם הבן שלי ונפגשת עם חברות . היא בחורה טובה ויש אהבה ביניהם , הקשר שלנו איתה טוב למרות שיש דברים שאנחנו רואים ולא אוהבים. אנחנו מודאגים מההתנהלות של הבן שלי בקשר הזוגי, הכל סובב סביב החברה. אני יודעת שהוא בוגר ואחראי על עצמו יחד עם זאת איך אנחנו כהורים יכולים להאיר את תשומת ליבו לדברים שאנחנו רואים מתוך דאגה שהוא מבטל את עצמו.

02/02/2023 | 07:42 | מאת: סוריקטה

אם רק מותר לשאול מה הכוונה ב'כמו זוג נשוי'. נישואין הם מושג מורכב מאד. אולי הייתי מצפה שבחלק ממערכת יחסים זוגית מתקדמת יהיה, למשל, ניסיון לניהול משק בית משותף ונפרד מבית המקור. וגם זה תלוי תרבות. החבריה גם מאד צעירים. סוריקטה

שלום לך, נשמע לי שטוב להם יחד. הם זוג כבר כמה שנים, ויש ביניהם קירבה. כל ניסיון שלכם להאיר ולהעיר לו על הזוגיות - עלול להרחיק אותו. תפרגנו להם. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית