שקרים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/06/2001 | 18:07 | מאת: ל.ל

לפסיכולוג שלום רב! אני בת 13 ויש לי חברה שכל מילה שניה שלה זה שקר היא משקרת על שטויות ואני לא חושבת שהיא מודעת לזה ניסיתי לדבר איתה ואפילו השתמשתי בעזרת ההורים שלה לידע אותם ושיעזרו לה. היא הבטיחה אבל כלום לא עזר מה לעשות? והאם תופעת שקר היא בגדר מחלה? אבקש לשלוח לי תשובה בהקדם.

21/06/2001 | 07:55 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום לחברה הטובה, שקרים אינה מחלה, אבל תופעה שבדרך כלל מופיעה כשיש מצוקה, חברתית על פי רוב. תתיעצי עם היועצת בבית הספר. יש ליועצות הדרכה, ובדך כלל נסיון בכך. תוכלי גם לפנות למכון "תפנית" שנמצא פיזית בירושלים, אבל מסייע למתבגרים מכל הארץ, במייל [email protected] . יופי שאת דואגת, ואם הדברים לא מסתדרים תחזרי אלי - וכל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית