בטחון עצמי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/06/2001 | 15:21 | מאת: דנה

שלום רב. רציתי לשאול האם יש איזה תרופה או דרך לעלות בטחון עצמי? ושאלה היותר חשובה הם טיפול פסיכולוגי באמת עוזר או לא תמיד? האם מזה שאני מספרת על בעיות שלי זה עוזר? ואם כן אייך??? תודה דנה

19/06/2001 | 17:27 | מאת: אביב

היי דנה, קראתי גם את השאלה הקודמת שלך לגבי הצבא, ורציתי להגיד לך שזו דווקא הזדמנות מצוינת לפתוח דף חדש ולהתקדם הלאה. אנשים לא מכירים אותך שם, לא יודעים שאת בודדה ומסוגרת, והרושם שיווצר אצליהם תלוי בך, באיך את תציגי את עצמך. אני לא מקצועית, אמנם, אבל לא שמעתי על תרופה לביטחון עצמי. הדרך היחידה שאני מכירה היא באמת של טיפול ושל עבודה על עצמך. אז איך טיפול עוזר ? אני יודעת שכשהתחלתי את הטיפול לא האמנתי בכוחות שלי או ביכולות שלי, לא האמנתי שאני יכולה לעזור לעצמי, לא האמנתי שאני יכולה לדבר עם אנשים ולהרגיש שאני מתחברת, הייתי בודדה ומסוגרת, לא רציתי לשתף או להשתתף, למרות שהייתי זקוקה נואשות לחברים. ואיך הטיפול עזר לי ? באמת התחלתי לדבר על הדברים, והתחלתי לפתור בעיות אישיות, ומשם התקדמתי. ככל שהאמנתי בעצמי יותר ויותר, ואפשר גם לאמר שככל שהביטחון העצמי שלי עלה בזכות החיזוקים והכוחות שקיבלתי מהמטפלת שלי, ככה יכולתי להתחבר לאנשים אחרים לתת ולקבל. אני יכולה גם לאמר שבנקודה הזאת האנשים פה בפורום מאוד עזרו לי, עצם העובדה שהם קיבלו אותי כמו שאני עם הבעיות ועם הקשיים ועם הבדידות, והסכימו להתחלק ולשתף ולעזור ולקבל, שיפר את הביטחון שלי באלפות מונים. אחרי שלמדתי לקבל מהמטפלת שלי ומהאנשים פה בפורום והתחזקתי יכולתי גם לתת ואז הביטחון העצמי קפץ בעוד מדרגה למעלה. ומכאן הדרך כבר סלולה. כבר הביטחון העצמי קיים, האמונה בכוחות וביכולות קיימת, ואז יכולתי להשתמש בהם גם בעולם בחוץ, להיפגש עם אנשים, לדבר, להתערות בלי להרגיש שונה, בודדה, ולא שייכת. צריך רק לעשות את הצעד הראשון.. צריך לא לפחד מהפחד אלא להתמודד איתו, לשנות את שיטת המחשבה, במקום לראות בצבא מקום מפחיד, לראות בזה הזדמנות לפתח לחוויות חדשות ולהכיר אנשים שלא מכירים אותך, וזה היתרון שלך, ולהציג את עצמך אחרת, ובשביל זה את צריכה להאמין בעצמך, ואולי בזה טפול טוב יכול לעזור לך. בהצלחה בצבא, ואם יש לך עוד שאלות, אני אשמח לענות.. אביב.

20/06/2001 | 05:29 | מאת: דר' עמי אבני

דנה שלום לעתים תרופות נגד דכאון משפרות בטחון עצמי עם זאת, הטפול המועדף באמת הוא פסיכולוגי (גם אם לעתים ארוך ולא קל) בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית