CBT

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/06/2001 | 14:49 | מאת: צחי

הובחנתי כחולה במחלת העייפות הכרונית(מחלת היאפים) הבנתי שאין טיפול למחלה לא יודעים מדוע התפתחה ומתי היא חולפת קיבלתי טיפול של סרוקסט אך אני מעדיף להפסיקו נאמר לי שקיימת שיטת טיפול הנקראת CBT COGNITIVE BEHAVIORAL THERAPY האם מישהו יודע על מה בדיוק מדובר והיכן ניתן לבצע טיפול זה? תודה על העזרה צחי

19/06/2001 | 18:44 | מאת: ד"ר אורן קפלן

צחי שלום מדובר בשיטות טיפול פסיכולוגיות, בד"כ קצרות מועד, המשתמשות בגישה קוגניטיבית והתנהגותית. פסיכולוגים רבים מאוד משתמשים בשיטות הללו וזה שם כולל ורחב מאוד. בתוך הגישה הזו יש אין ספור גישות טיפול שנועדות לסוגים רבים של בעיות. מכאן שזה לא לוקח אותך רחוק בהגדרת הטיפול המתאים לך. ציינת את המחלה שממנה אתה סובל. עם זאת, לא ציינת מדוע אתה רוצה טיפול פסיכולוגי ומה אתה מצפה לקבל ממנו. אם תציין פרטים אלו אוכל לנסות ולכוון אותך יותר. בברכה ד"ר אורן קפלן

20/06/2001 | 10:18 | מאת: צחי

אורן שלום כפי שציינתי,הובחנתי כחולה במחלת העייפות הכרונית או בשפה העממית ,מחלת היאפים. בעבר סבלתי מחחידק הCMV שגרם לנזק במערכת החיסון של הגוף. תופעה מאוד שכיחה, POST CMV ,הנה לחץ וחרדות שאולי נגרמים מהמאמץ הגדול שבו הגוף נמצא כדי להלחם במחלות רבות ומגוונות שנופלות עליו כתוצאה מהחלשות מערכת החיסון. התחלתי טיפול בסרוקסט אך בכל פעם שאני מנסה להפסיקו אני מתחיל להרגיש רע. רב החולים במחלה מופנים לטיפול פסיכיאטרי אך אני אישית מעדיף טיפול ללא תרופות. שמעתי ששיטת CBT מקובלת בחו"ל. לא ממש הבנתי מהי, והיכן ניתן לבצע אותה? תודה צחי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית