בן מתבגר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/06/2001 | 12:48 | מאת: יעל ואיתי

שלום, לפני זמן מה פנינו אליכם והצגנו את בעיתנו- בננו בן ה-16 החל להתעסק בתחומי המאגיה ונמשך לכל נושא ה"כישופים", העניין בתחום הולך ומעמיק וכל נסיונותינו להשפיע עליו העלו חרס. יש לנו בן נוסף בן 13 ואנו מתחילים לחשוש שהוא יושפע מאחיו. מערכת היחסים ביננו לבין בן ה-16 היתה מצויינת- כמו חברים, וכעת הוא הולך ומתרחק. כיוון שניסינו להשפיע עליו ללכת לטיפולים פסיכולוגיים הוא החליט להפסיק לשתף אותנו במה שעובר עליו כדי שלא נוכל אפילו ללכת בלעדיו להתייעצות כלשהיא. מה עושים? אנחנו על סף יאוש!!

19/06/2001 | 14:41 | מאת: רוית ניסן

שלום יעל ואיתי. אני זוכרת את פנייתכם. צר לי לשמוע על ההרעה ביחסים. אכן חשוב לפנות ליעוץ. אולי אם תלכו כולכם לטיפול משפחתי- הדבר פחות יאיים עליו. החשש מהשפעתו על אחיו מוצדקת- ולכן כדאי לגשת בהקדם. תציגו זאת כבעיה משפחתית- המשפיעה על כולם, ולכן כדי להבין ואולי אף לפתור- אתם פונים ליעוץ. הצגת הקשר כבעייתי ולא בחירתו כבעיה תעורר פחות התנגדות. כך לפחות אני מקווה. בברכה. רוית.

19/06/2001 | 17:28 | מאת: יעל ואיתי

רוית שלום, השאלה כיצד עלינו להתנהג בינתיים עד שנצליח (אם נצליח!!) לשכנע את הבן ללכת לטיפול. אנחנו ממש אובדי עצות, היום למשל איבדתי את סבלנותי וצעקתי עליו שיפסיק עם השטויות שלו, ראיתי שהוא נורא נפגע ולי- נוספה צלקת בלב, בינתיים כיצד עלינו לנהוג?

19/06/2001 | 14:42 | מאת: רוז

יש אירגון יהודי מסוים שמטפל בבעיות מהסוג הזה , שמכירים את התופעה ומצילים מידיה הרבה אנשים, זה אירגון של אנשים דתיים, אבל הם בפירוש לא במטרה להחזיר בתשובה או משהו, אלא יש להם ניסיון בתחום, הם מצילים מיד המסיון,ומיד כתות שונות. נערות יהודיות מערבים וכו', אם תרצו בכך אתן לכם מס' טלפון שלהם.

19/06/2001 | 17:58 | מאת: נירה

אולי מישהו יכול להמליץ להורים על ספרות בנושא?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית