קושי להפתח ריגשית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/06/2001 | 01:33 | מאת: ימית

מדוע יש לאנשים מסויימים קושי (מבחינה רומנטית) להקשר למין השני? אני מתכוונת לאנשים שלא עברו התעללות בילדותם או משהו דומה.אנשים "רגילים" שפשוט לא מסוגלים להפתח,ואייך אפשר לנסות מהצד השני לעזור להם?(חוץ מלתת להם זמן)

18/07/2001 | 15:07 | מאת: מזדהה

כמי שסיים כרגע מערכת יחסים ארוכה מאותה סיבה אני רוצה להגיד ש אני מזדהה עם שאלתך. אני חושב שעובדה זו קשורה בפגיעה,עלבון או אפילו חוסר בטחון עצמי כלפי רגשות שחווינו בעבר כלפי המין השני. אך תמיד יש לשאול את עצמך האם את מפרשת את הסיטואציה נכון, כלומר האם הבעיה היא באמת חוסר יכולת להפתח רגשית או שמה את לא שלמה עם כנות רגשותייך. זה הזמן לבדוק האם יש גורם חיצוני שמונע ממך להפגין במער' היחסים או האם זה באמת זה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית