התמודדות עם גירושין, פרידה קשה וניכור הורי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/11/2022 | 21:12 | מאת: NOT_FOUND

הייתי רוצה לקבל עצה לאיש מקצוע מתאים או שיטה המתאימה בהתאם למקרה שלי. לפני 4 שנים התגרשתי, אחרי 26 שנים נישואין, יש שני ילדים. שנה לאחר גירושין התחיל להתרחש תהליך ריחוק של ילדים והיום לצערי רב יש נתק מוחלט עם ילדי - דבר שמאוד כואב לי ובלתי נסבל עבורי. חצי שנה לאחר גירושין הכרתי בחורה מאוד מאוחדת לפרק ב' והיינו יחד 3.5 שנים ביחסים מאוד מעודדים ורציניים. בעוד חודשיים תוכננה חתונה, אך לפתע הבחורה האמרה שלא מרגישה מאושרת וזה גרם לפרידה. כבר 5 חודשים אני מרוסק לחלוטין, לב שבר לרסיסים, נמצא בדיכאון, חרדות, אובססיה, אישום עצמי, לא יושן בלילה, לא אוכל ולא מצליח "לצאת" מזה. 24/7 אני מתבשל בתוך זה. אפילו כאשר אני יושן. טיפול CBT לא מועיל כלל וארוך. עם קושי רב אני מנסה "לשרוד" ללא טיפול תרופתי ( בעיקר בגלל תופעות ליווי שיש לתרופות אלו). הייתי רוצה לקבל המלצה מקצועית לסוג הטיפול מתאים שיודע "לעקוב" את הראש שלי ושם של בעל מקצוע רלוונטי שיכול לעזור לי במצב כזה.

שלום לך, גירושין הם אירוע קשה ולא פשוט, וכרוכים פעמים רבות בתהליך של אבל. אני משער שהפרידה הטריה 'יושבת' על ומהדהדת את הפרידה הקודמת. טיפול CBT בהחלט יכול להתאים. גם טיפול דינמי (אם כי הוא נוטה להיות יותר ארוך ומעמיק). אפשרות נוספת היא להתייעץ עם איש מקצוע המתמחה בעבודה היפנוטית ולראות אם המקרה שלך מתאים. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית