אודי, בדרך כלל לא ממש אהבתי תשובות כאלו שלך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/08/2022 | 12:34 | מאת: מיכל...

הפעם חייכתי לקישור של "מבצע סבתא" ..מצחיק. קשרי אחים/הורים מסובכים. רגשות של קנאה, אכזבה וכו' נפוצים כנראה. אנחנו מסובכות יותר כנראה. וכשהם נפטרים מהעולם אוהו סוריקטה יקרה קשה כפליים. אמרה לי המטפלת פעם שלא אתחרט אחר כך... כאילו שלפתור דברים כדאי לפני ש... אבל זה מסובך. איך בכלל נתנים דברים לפתרון? אולי לפעמים זה פשוט ישאר כך ואולי אין צורך לשנות..ואולי אפילו אין את הכוחות יותר... לקבל את המצב כמו שהוא, להפסיק לנסות לקבל פרורי אהבה..לעשות עבורם בשביל ההרגשה שלנו..שאדעשאני את שלי עשיתי/כיבדתי...וכל השאר זה שלהם! אודי...האם נוכל להרפות? קצת לנוח? להפחית עוצמות. האם אתחרט אחרכך?לא יודעת...

הי מיכל, שמח שאהבת :-) אני אוהב את הגישה שאומרת לדבר, כל זמן שיש עם מי (בהנחה שכשהם חיים יש פרטנר לשיח, שזה - כמו שכתבת - לא תמיד תלוי בנו). אודי

25/08/2022 | 11:00 | מאת: סוריקטה

ואפילו אצלנו פנימה, ואולי גם את זה צריך לקבל. נדמה שהחשיבות העיקרית היא של הניסיון. בין אם נקבל תוצאה כזאת או אחרת, או אפילו חלקית. בחלומות החוזרים אפשר לראות עניינים שפחות הצליחו למצוא פתרונים. כנראה שגם זה בסדר. סוריקטה

25/08/2022 | 21:32 | מאת: מיכל...

תודה .כנראה שלא הכל פתיר. ונקווה שהלא פתיר פחות יכאב...ונצליח להשלים עם זה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית