המשך שיתוף........................

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

31/07/2022 | 14:56 | מאת: ינשוף

קודם כל תודה לכל מי שהגיב ותמך.. משהו קרה וזרק אותי לתהומות של פלאשים וזכרונות קשות... מה שהכי קשה זה תחושות אשמה שנוצר כתוצאה מאלה שהתעללו והכריחו אותנו לעשות מעשים נוראים.... למרות שאני מבינה שהייתי ילדה קטנה והכריחו אותי לא מצליחה להרפות מתחושה אשמה .. כבר כמה ימים לא מצליחה ללכת לעבודה, מרגישה תשישות ובקושי מצליחה לזןז... הלכתי לפסיכיאטור והוא הבין עדיין במצוקה נוראית ואין לי טיפה של שקט ורגיעה...

הי ינשוף, תחושת אשמה היא תוצר לוואי נורא של פגיעה וטראומה. חשוב לחזור ולהזכיר לעצמנו, שוב ושוב, שהאשמה היא בפוגע, לא בנפגע. אודי

02/08/2022 | 16:16 | מאת: חטוליטוש

יקרה שאת תמיד חזרנו ואמרנו שהאחריות היא על הבוגר שהוא זה שפוגע גם אם הכריחו אותך לעשות דברים אין מקום לרגשות אשמה הם אינם שלך זרקי אותם לפח מתוך הבנה שאת היא זו שפגעו בה ולא את פגעת באחרים האחריות לא עלייך חטולית

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית