מפחדת להיות הורה אלים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/06/2022 | 22:44 | מאת: Eholt

גדלתי בבית אלים-פיזית ומילולית,לפני כמה שנים אחרי הסתייגויות הבאתי לעולם שני ילדים,אני לא אלימה כלפי הילדים שלי ומפחדת מאוד להגיע למצב שבו אהיה אלימה,אני כועסת כמו כל הורה אך מכיוון שאני אגרסיבית מאוד בתנועות שלי אני מפחדת שהילדים שלי יפחדו ממני,הלכתי לטיפול פסיכולוגי מכיוון שאני מפחדת מאוד להיות כמו ההורים שלי אבל הטיפול לא כל כך עזר וגם הדרכים להתמודד עם האלימות שיש לי בגוף לא עזרו(נשימות וכו)האם יש דרך לעזור לי?אני לא רוצה להיות כמו ההורים שלי

שלום לך, המודעות לכך שאינך רוצה לפעול באלימות - היא חשובה ומהווה צעד ראשון והכרחי. את גם מציינת שאינך אלימה. באשר לכעס ולאופן ביטויו - כדאי לשקול טיפול דיאדי (בו את נמצאת עם הילד בטיפול והאינטראקציה ביניכם היא מוקד העבודה). אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית