לא נמשכת לבן זוג - בעיות אב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/06/2022 | 15:00 | מאת: אנונימית23

שלום, אבא שלי נפטר לפני מספר שנים. אמי נפטרה בגיל צעיר והוא היה הדמות הכי משמעותית בחיי, אהבתי אותו מאוד והוא דאג לי עזר ותמך בכל נושא. המוות שלו הגיע אלנו בהפתעה ומאז חווה קשיים יומיומיים והייתי מטופלת לאורך זמן אצל פסיכולוגית. בשנה האחרונה אני בזוגיות מדהימה עם בחור שאני מאוד אוהבת. הוא משלים אותי תומך ובטוחה שהוא מי שאני צריכה להעביר איתו את המשך חיי. אך לפני מספר חודשים התחלתי לחוש חוסר משיכה מינית כלפיו, ולאחר כמה זמן הבנתי כי הוא בעל תכונות רבות והתנהגות שמזכירה לי מאוד את אבא שלי. מאז אנחנו בקושי מקיימים יחסי מין ואני לא נמשכת בצורה מינית אליו אך אוהבת אותו מאוד. הוא מאוד מכיל ותומך למרות הקושי שהוא חווה עכב זה, ותמיד נותן לי להרגיש שהוא איתי בתהליך הזה ונותן לי את המקום שלי. אני מאוד אוהבת אותו ובאמת חושבת שהעתיד שלנו ביחד אך יחד עם זאת עולות לי תהיות לגבי העתיד שלנו והאם המצב פתיר? תודה

שלום לך, בהודעתך את קושרת בין אבא לבין בן הזוג, ויתכן שבשכבות הלא מודעות הדימיון הזה יוצר חרדה ורתיעה. אני משער שניתן ללמוד ולהפריד בין החלקים הרגשיים - בהם הוא יכול להזכיר את אביך, לבין החלקים המיניים - בהם הוא בן זוג, ו'לנקות' את תחושת האשמה הלא מודעת שאולי קיימת שם. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית