מה השתנה מאז הפסח ועד היום ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/06/2022 | 13:23 | מאת: חטוליטוש

האמת שכמעט כלום ! אני זו שצריכה לומר להם יש כביסה לכבס.. יש כלים להכניס למדיח.. תאספו את כל הבלאגן שאתם נכנסים הביתה השולחן בכניסה לא מיועד להיות מחסן של אף אחד זה הפנים של הבית כשמישהו נכנס !! אייך אנשים שמעידים על עצמם כמאוד נקיים ומסודרים מגיעים אלי וכל הבית ברגע אחד הופך להיות מחסן וצריך כל הזמן לרדוף אחריהם לאסוף..?? מנסה לפחות עם הנכדים ללמד אותם להכנס עם התיקים שלהם ישר לחדר שלהם..ושם לארגן את הכל אך היא האמא מגיעה עם חבילות ומתיישבת עייפה מעולפת מיום עבודה קל..כי מקלים עליה.. תנסי להבין מה אני מבקשת כל כך קשה ? תני דוגמה לילדים..לא ככה ? לפעמים מרגישה כמו לפני פשיטת רגל ריגשית... טוב יש גם דברים שאינם באחריותי כמו לדאוג שהנכדה תכין שיעורים כל יום..השבוע נזכרה שכבר...תקופה אפילו לא התענינה..עצוב מאוד לא כך גידלתי את הבנים שלי.. לא יכולה וגם לא בריא לי להתערב בכל דבר זה ענין משפחתי שהם צרכיםצלפתור הבן שלי לא הבין אייך היא מתנהלת ונתן לה דוגמאות מהזמנים שהוא גדל..ככה צריך ולא לשבת מול הטלויזיה אייך שמגיעים הביתה ..ועוד.. לא רוצה להרים ידים ..צריך שם משהו בסיס להשתנות.. אממה..אם אני מציעה פעם אחת עזרה זה כאלו הופך.להיות תיק שאני אמורה מעכשיו לטפל בו וזו לא הדרך הנכונה טוב שיתפתי מעט כעת חייבת לנוח הלילה גם לא ישנתי ועוד כשעתיים וחצי אני נוסעת עם הבן שלי לאסוף את המיוחדת שלי לביקור אצל הבן הבכור תחזיקו לי אצבעות עייפה באמת חטולית

הי חטולית, עמוס וקשה... ניסית לחלק אחריויות (למשל, על ידי טבלה שמפרטת מי אחראי על מה, וכל כמה ימים מחליפים)? זה יכול להיות כמו משחק וגם מלמד לקחת אחריות ולעזור. אודי

14/06/2022 | 15:39 | מאת: חטוליטוש

היי אודי בהחלט נסיתי גם נסיתי אך לצערי לא עמד במבחן הנסיון עצוב לי נורא ועדיין צריכה להיות דרך כדי שזה יעבוד בסך הכל כולנו אנשים בוגרים וזה ענין של לקחת אחריות מה שעדיין לא קורה. חטולית

15/06/2022 | 23:32 | מאת: אביב 22

חיבוק ענק ענק ענק אביב

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית