האם רופא יכול להיות סכיזופרן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/10/1999 | 20:55 | מאת: ד.א

שלום, אני סטודנט לרפואה בחו"ל. במהלך שיעור בפסיכיאטרייה הוצג בפנינו חולה שאובחן כסכיזופרן, לאחר אישפוזים רבים בשנים האחרונות. במהלך הראיון התברר שהחולה הינו רופא וסימני המחלה הראשונים הופיעו במהלך לימודיו. לאחר אשפוז ממושך בבית החולים של האוניברסיטה חזר ללימודים וסיים אותם תוך שהוא מטופל בתרופות ומתאשפז לעיתים. החולה הינו רופא מורשה, בעל חותמת ומספר רשיון ורק מתוך בחירה החליט שלא לעסוק ברפואה. לאחר השיעור שאלתי את הפסיכיאטר האם אין חוק המגביל חולה נפש לעסוק ברפואה, התברר שבמדינה בה אני לומד אין כל חוק בנושא. מה אומר החוק בארץ הקודש? ד.א.

27/10/1999 | 11:21 | מאת: אמיר זהר

לד.א שלום רב. אינני מכיר את החוקים לקבלת רשיון עבודה כפסיכיאטר על בוריים, אך מהכרות עם סטודנטים לרפואה בפקולטות שונות בארץ (הקודש), אני יודע שהודחו תלמידי רפואה על הפרעות נפשיות או חשש להפרעות נפשיות פחות קשות מסכיזופרניה. כמו כן ההגיון אומר שאפילו ופסיכיאטר קיבל הכשרה אוניברסיטאית עדיין תהיה לו בעיה קשה להשיג רשיון עבודה וכן מקום עבודה במוסדות לבריאות הנפש. ברצוני להוסיף שאחת מהאפיונים של מחלת הסכיזופרניה היא אובדן בוחן המציאות. אדם עם בוחן מציאות לקוי יתקשה לתפקד כפסיכיאטר. בברכה שי קולין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית