שוני................... שונה.................

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/06/2022 | 22:02 | מאת: מיכל...

אודי וכולם, לפעמים אני לא יודעת אם תקין או לא שיהיו כאלה מצבי רוח. כלומר אני בסדר, נראית גם בתמונות פתאום יותר מאושרת מבפנים... חבל שלא מעיזה לפרט או לספר איך הילדים שלי גדלו לתפארת. כן, להשוויץ בהם. אף פעם לא העזתי להתהדר ולספר אודתם כלפי חוץ..וגם הם, צנועים כאלה ואולי אפילו לא חושבים שהם מדהימים! אולי בגללי.... הם מיצלחים וחכמים ממש ואני יכולה להיות אמא גאה ומאושרת ולראות כמה יפה גדלו....ויש גם את הצעיר, הפחות אוףףף. המתקשה, ולי קשה עם זה ועם הגישה שלו של לא להשקיע 😓 מאז הקורונה אין לו מוטיבציה ללמידה..ואי אפשר להכריח את הסוס לשתות מהשוקת נכון????? חבל..הילדים הגדולים מחוננים. הצעיר לקוי למידה ולי קשה עם זה...ויש לי נטייה למצבי רוח כאלה עצובים. לראות חצי כוס ריקה כמו : מה יצא ממנו..(אוףף בול אמא שלי) לא מספיק שאין לו נתונים טובים ללמידה הוא לא משקיע..ואיך תהיה לו בגרות???? איך??? אם לא ישקיע ישקע יותר ויותר..ויכשל. איך לקדם אותו למוטיבציה ללמידה???? איך??? ולמה אני לוקחת קשה כל כך פתאום??? ומה המצב רוח הזה שלא יצא ממנו כלום..ומה יהיה איתו? אוףףףףךך הילדים שלי טובים, מוצלחים וכן גם הצעיר!!! הוא מקסים וחברותי ולא מצליחה לשדר לעצמי שהוא טוב כמו שהוא! למה??? האמא לא בסדר. .לא במיטבי הערב... לא מבינה. אמא טובה דייה....כן.. האם זה מספיק טוב??? למה לא מצליחה שווה בשווה???? מתסכל ממש.

02/06/2022 | 11:10 | מאת: חטוליטוש

את אמא מצוינת עובדה שהצלחת לגדל משפחה לתפטרת נוער מתבגר עסוק לא רק בלימודים כל מה שסובב אותו כעת מענין אותו יותר מהכל..תנסי לסמוך עליו ולעודד אותן להשקיע הלימודים זה מה אפשר לעשות מחסיקה לך אצבעןת מאמי שלי לפתע פתאום בזמן הקלדה נעלמות לי אותיות חג שבועות שמח מתוקה שלי חטולית

02/06/2022 | 18:40 | מאת: מיכל...

תודה חטוליתוש.. את יודעת הקטע של אמא טובה כל החיים מלווה אותי. את כולנו אני מניחה..השאלה מה זו אמא טובה? סובייקטיבי כנראה גם...לא יודעת. ורוני, יש מיכלי שכתבה פה והיא בהריון עם תינוק אני הזקנה מבנינוו גם הוותיקה פה😉😘

הי מיכל, על מי את שואלת אם זה מספיק טוב, עלייך כאמא או על בנך הצעיר? יש משהו מתעתע בניסיון שלנו למדוד הכל ולהגיע ל'הכי טוב'. תמיד נשארים מתוסכלים. לא מזמן קראתי ספר ילדים שכתבה מכרה שלי, 'פער ופוטנציאל' שמו. נראה לי שיהיה לך נחמד לעיין בו... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית