שאלה בבקשה ocd......

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/05/2022 | 02:39 | מאת: Yaniv95

שלום לך דוקטור יקר. בהמשך למה שענית לי. לגבי אם טקסים מגבירים את הסיכוי ל-ocd. אישרת לי שהלחץ זה הבעיה. ולא הטקס עצמו. כמו כן כתבת עוד משהו שלא הבנתי אשמח אם תוכל בבקשה להסביר לי "הבעיה אינה בטקס עצמו, אלא במה שהוא מביא או מה שמביא אליו." "במה שהוא מביא" אני מבין שהטקס עלול לגרום ללחץ ויכול גם לשדר לחץ לסביבה. אבל מה זה מה שהוא "מביא אליו" ? תודה רבה דוקטור🙏🙏🙏

שלום יניב, מה שמביא לטקס זו חרדה. הטקס בא כדי לנטרל אותה. לחרדה יש השפעה פחות טובה כשהיא בכמות גדולה ולאורך זמן... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית