מתלבטת המון אייך לומר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/05/2022 | 10:42 | מאת: חטוליטוש

הילדים אצלי אייך לומר כבר חודש וחצי או רק חודש וחצי ? בעלי והבן הגרוש שלי שגר אצלי בסלון כי הוא ויתר על החדר שלו למען הבן הצעיר אשתו והילדים שלה...כך חשבו שיתן להם פיתרון ..לטווח ארוך ? או לטווח קצר ? בהתחלה הכל היה ממש בסבר פנים יפות והחרדות היו רק שלי כי אייך יכולים לחיות 4 נפשות בחדר אחד ומ..3 נפשות שהיינו הפכנו להיות 7 נפשות .. הם בעלי והבן שלי אמרו לי אמא הכל יהיה בסדר מה את דואגת ? אז כעת משהכל לא הולך בסדר ולא מתנהל על מי מנוחות.. ויש ריבים והבלאגן חוגג ..אם לא היה לי מטפל הייתי לוקחת את הרגלים והולכת לגור בבית הרוחות לא מסוגלת לסבול את הלחץ הזה כל הזמן צריכה להרגיע מישהו אחר..כי בעלי לא יודע או לא מסוגל לשבת ביחד עם כולם ולדבר גם להציב גבולות .. מכאן הכל מתחיל ... נסיתי לומר להם שכולנו זקוקים לזמן גם להכיר אחד את השני כמו שצריך ולתת זמן גם להתרגל למצב החדש ..צריך לברוא עולם חדש בתוך המצב החדש תנו זמן... אז..אייך לומר..הם רק תקופה קצרה איתנו או כבר תקופה..איתנו.. מה גם שבלי ידע שההוצאות ח יגדלו כי אמר שבחודשים הראשונים הם לא יעזרו כלכלית כדי שיוכלו לכסות את החובות שלהם וכעת מלא טענות כמו רימון.. תגידו לי בבקשה מה אני אמורה לעשות מעבר לכל מה שאני כבר עושה כולל הכללל . אודי חוות דעתך בבקשה תקופה שכזו ואני כבר מרוסקת בגלל כל הלחץ והמריבות חוןלית

18/05/2022 | 19:46 | מאת: סוריקטה

הי חטולית, מאד קל לומר - שמרי על עצמך, וזה אומר גבולות משלך. ולא לעשות ה-כ-ל, אדרבא. בעייתי, כי זה נופל על רגשות אשם. התוכלי לשמור עלייך? סוריקטה

18/05/2022 | 21:46 | מאת: אביב 22

בהחלט לא פשוט יגיעו ימים טובים יותר אתך אביב

19/05/2022 | 08:21 | מאת: מיכל...

נשמע ממש לא פשוט. מדוע לא להציב גבולות? או מעין חוזה בניכם כדי לשמור אחד על השני..ועלייך. אם את מוכנה לשלם הוצאות על כולם אז צריך לדעת שיש בצידן גם חובות, נשמע שהם מקבלים רק זכויות וככול שיקבלו יותר ידרשו יותר - כמה שזה נשמע אבסורד אבל זה כך...נשמע שחוזה בניכם יכול לפתור את הבעיות של הריבים...מי שלא מתאים לו התנאים יכול ללכת...שמרי על עצמך, חבל שתפגעי מכך. אני יותר ויותר שומעת ילדים שגרים עם ההורים בגלל יוקר המחיה עצוב שכך אבל חייבים לדעת גבולות- זכויות לצד חובות, לא צריך להתבטא בכסף- בית צריך לנהל ושכל אחד יקח חלק(כביסות, ניקיון וכו') בהצלחה.

19/05/2022 | 11:59 | מאת: חטוליטוש

סוריקטה יפה שלי אני באמת משתדלת להציב גבולות בדרך שלי כי לא מכירה דרך אחרת . ..אך זה לא ממש עובד! צריך תמיד לעבור דרך הרגש ולהרגיש אשמה ! אין לי דרך אחרת לא מצליחה להיות אסרטיבית כי כלתי מיד נפגעת..ואז,שוב הכל מתבלגן לא חשבתי שיהיה קל אך לא דימיינתי שיהיה ממש קשה ברמות כאלה תודה לך יפתי על המילים שלך חטולית

19/05/2022 | 12:01 | מאת: חטוליטוש

כן אך עד אז צומחות לי בנתים קרנים .. חטולית

19/05/2022 | 12:09 | מאת: חטוליטוש

עד שהימים האלו יגיעו בנתיים העצבים שלי על ווליום גבוה כבר העלתי מינון של כדורי הרגעה מטריד במחשבות על אייך ומה עוד אני לא בסדר ... תודה על החיבוק אהובה חטולית

19/05/2022 | 18:14 | מאת: שירה2017

חטולית אהובה וטובה כל כך, מקווה שדברים ירגעו ויסתדרו. שוב את מקריבה את עצמך למען המשפחה, בטוחה שהם בדרכם מלאי הערכה. תרגישי טוב שלך שירה

19/05/2022 | 22:33 | מאת: חטוליטוש

מיכלי מאמי שום דבר לא כזה פשוט כשבעלי הציע להם לעבור לגור איתנו הוא אמר שבשלושת החודשים הראשונים הם לא יצטרכו להשתתף בכלכלת הבית כדי שיוכלו לשלם את החובות שלהם..על סמך זה הם בנו ..מכרו כמעט כל מה שהיה אצלם ועכשיו אין להם לאן לחזור ועם מה לעבור ופתאום משום מקום לבוא ולומר היי חברה...תתחילו לשלם אחרי שהובטח להם את פרק הזמן הזה להתארגנות מחדש? לא זה ממש לא אפשרי צריך לחכות בסבלנות כמה שרק אפשר ואז לגשת לדבר על כל מה שבעלי לא דיבר בזמן ! כן עשה טעות לא קטנה בלי להתייעץ איתי ועכשיו.. חטולית

19/05/2022 | 22:37 | מאת: חטוליטוש

שירה אהובה הם באמת מודים לנו שפתחנו להם את הבית למגורים בסך הכל 4 נפשות בחדר אחד לפעמים זה מעט בגלל הצפיפות בחדר ..ולפעמים זה המון.. כי יש קורת גג..אוכל..שום תשלומים.. באמת מקווה שהדברים יסתדרו כי אני לא מסוגלת להגיד להם כלום תודה על מילותיך חטולית

הי חטולית, מאוד אהבתי את מה שכתבת, שצריך זמן להכיר אחד את השני וצריך זמן כדי להתרגל למצב החדש. כתבת גם שצריך לברוא עולם חדש בתוך המצב החדש. תנו זמן... אמרת. וזה מאוד נכון. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית