שיניים, דיבור והיפנוזה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/05/2022 | 17:20 | מאת: NOT_FOUND

שלום רב ד"ר אודי, תיאור המצב: לפני כ-9 חודשים עברתי טיפול שיניים שגוי בלסת תחתונה אצל רופא מסוים והרגשתי שינוי ומאמץ קולי בדיבור. לפני כחודש עד חודשיים רופא שיניים אחר תיקן את הטעויות הללו ועשה עבודה טובה, אך עדיין אני מרגיש מאמץ בדיבור, אך בדרגה נמוכה יותר. כדי להתמודד עם הבעיה ולהחזיר את דיבורי לקדמותו (לפני עבודתו השגויה של הרופא הראשון) אני עושה תרגילי פיזיותרפיה הקשורים לפה וללסת. בנוסף בחרתי אוטו סוגסטיה (היפנוזה עצמית) חיובית וקצרה שמוחי קולט ומבין אותה. את המשפט אני מעדיף לא לכתוב כאן. על המשפט אני חוזר מספר פעמים ביום מספר פעמים ולפני השינה בטון רגוע ובטוח. כמו כן, לפעמים אני משלב את האוטוסוגסטיה עם דמיון (כמובן חיובי) ותמיד אני מאמין בה. אני מאמין שהיא תעזור ותחזיר את דיבורי למצב הקדום בשל עבודתו הטובה של הרופא השני. שאלות: 1. האם החזרה על האוטוסוגסטיה כפי שתיארתי בתוכן הנ"ל עשוי להחזיר את דיבורי למצבו הרגיל והטוב לאור העבודה הטובה של רופא השיניים השני? 2. תוך כמה זמן אקבל תוצאות חיוביות ודיבורי יחזור לקדמותו אם אמשיך להשתמש באוטוסוגסטיה כפי שתיארתי בתוכן ההודעה? בערך מהו טווח הזמנים? חודש עד 3 חודשיים? חודש עד חודשיים? כמה? תודה רבה.

שלום לך, 1. זה מוודאי מסייע. ראה שאלתה של מיכל, כמה הודעות למטה לגבי 'הסוד'. 2. אין לי דרך להעריך, זה תלוי בכמה גורמים שאינם בידי. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית