"הסוד" - קראתי את הספר הזה...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/05/2022 | 06:33 | מאת: מיכל...

בוקרטוב, אני מוצאת את עצמי ובעצם את כולנו..מתלוננים...על החיים, על מה שקורה לנו עכשיו..הזדמן לידי הספר שנקרא "הסוד"..נשמע קצת יומרני כזה. להגיד שהכל טוב ונפלא וכך יהיה כי כך אני מאמינה... האם להאמין משמעו להביא אליי את מה שאני רוצה? תמצית הספר הוא שכל מה שאנחנו חושבים שיקרה לנו יקרה אם נאמין שכבר קרה...למשל אם אהיה בטוחה שאמצא חניה תהיה חניה..כאילו אני יכולה לזמן דברים אם אחשוב שהם כבר קרו במציאות...נו שוין כמו שאומרת סוריקטה :) האם מחשבה מייצרת מציאות??? מה דעתכן? דעתך אודי? אולי יש בזה משהו...אבל הבעיה שאני לא מאמינה מספיק..וחייבים להאמין שהדבר שאנחנו רוצים שיקרה כבר קרה...🤣

הי מיכל, דעתי מתועדת וכתובה בספרי 'היפנוזה'... ולמיטב זכרוני אפילו מצוטטת בגב הספר. (בגדול - הציפיות שלנו משפיעות על אופן התנהגותינו וזה מגדיל את הסיכוי לשינוי גם במציאות. לטוב ולרע). אודי

10/05/2022 | 05:38 | מאת: סוריקטה

תודה מיכל שהעלית את הנושא. תודה אודי על שרשמת, כמובן שמייד הלכתי לבדוק. מעניין - כי לפחות אוכל לומר לגביי שמתקיים תהליך לא מודע, שאני מכירה, כרגע ברמת הדקלום, אבל ברובו נותר ברמת הלא מודע ואינו עולה כלל לרמת החוויה. באותו תהליך קבוע למדי - נבט של רצון מיידית נרמס. בפועל אני כמעט כמעט לא מצליחה להרגיש בכלל שאני רוצה. כמעט כלום. תרומת הדם, למשל, הייתה רצון מובהק וצורך חזק למימוש. ומימוש. המעט הזה. לעתים אני כן מצליחה להרגיש את הנבט, ואחר כך את הרמיסה, אבל גם ההרגשה הזו קורית כמעט רק אם נעזרתי בתרופה לפני כן. גם עם אוכל זה דומה למדי. יש מי שאומר שלא רק מבפנים החוצה, אלא גם מבחוץ פנימה. כלומר, בואו נאמר, נחזור על מנטרה כלשהי, מבלי להרגיש מחוברת אליה בשום צורה, תעשה משהו. מכירה וקשה לי להאמין. אין קסמים, וכנראה ישנה משאלה לכאלו. כן חושבת בהמשך, שייתכן שאיני נחשפת כמעט למקורות שיניעו אצלי את ה(נקרא לזה) קנאה החיובית או התחרותיות. מעניין וחומר למחשבה עבורי. תודה לכם. סוריקטה

10/05/2022 | 20:01 | מאת: חטוליטוש

היי מאמי אמונה חזקה לפעמים מייצרת תחושה שהנה זה עןמד לקראת.. אני בעלת אמונה חזקה מאוד רק בה' יתברך וכשזקוקה למשו דחוף מבקשת ממנו... ברוב הפעמים זה מתבצע ויש מצבים שזה אפילו מתאחר קצת ...אבל קןרה.. לא מתמצאת במה שכתוב בספרים גם לא יכולה לקרא אותם ...רק בכתבי הקודש ואם את מאמינה במה שאת קוראת ....אולי זה יכול ליצור לך מצב שתאמיני חטולית

11/05/2022 | 16:50 | מאת: מיכל...

תודה חטולית..אני גם מאמינה בקב"ה. הספר מעניין כאילו את תגידי לעצמך שמשהו כבר קרה והוא יקרה...משהו כזה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית