שטיפות מול לילד ע"י אב שמאובחן עם הפרעת אישיות נרקסיסטית קשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/04/2022 | 09:25 | מאת: NOT_FOUND

אנו גרושים. האב מאובחן מלפני שנים רבות בהפרעת אישיות קשה. לאחרונה החל בשטיפות מוח לילד כדי לגרום לו לעבור ללמוד ולגור בעיר שלו (אנו גרים בערים שונות) , החל בהעברת החוג וכעת מבקש להילד לעבור בית ספר. הפך לא רגוע, רגיש, בוכה , עצבני (ADHD עם קושי בויסות רגשי). מה עושים מול הילד במקרה שכזה? לילד והאב יש המון קשיים ביחסים בניהם (עליות ומורדות). האב ממש לא מאפשר לילד שום חשיבה עצמאית , וממש שוטף את מוחו בכל פעם שמביע רצון / אהדה למשהו ששונה מרצון האב . איך מונעים הסתה של ילד ? (הילד מטופל שנים אצל פסיכולוגים שונים).

שלום, יש משהו חיובי בכך שהא בנלחם על הקשר עם הילד. במקביל - חשוב להמנע ככל האפשר מלהשחיר את בן הזוג השני. ילדים צריכים שני הורים, ולא 'לבחור צד'. זה תפקיד ההורים לתת לילד סביבה כמה שיותר בטוחה, גם אם הם כבר לא חיים יחד. מצד שלישי - זה קשה מאוד. לעתים עוזרת התערבות או יעוץ מקצועי (הדרכה הורית). אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית