שאלה בתחום ה-cbt ...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/04/2022 | 22:44 | מאת: Yaniv95

שלום דוקטור האם אתה מתמחה גם בגישת cbt? כי יש לי שאלה חשובה לשאול בתחום cbt ומרוב שיש כל כך הרבה גישות ,והתמחויות שונות,בפסיכולוגיה אז זה כבר מבלבל. כי הבנתי (תקן אותי אם אני טועה בבקשה). שיש פסיכולוגים שלא מתמחים ב-cbt ואז הם לא יכולים לסייע בתחום הזה. הן בשאלות והן בטיפול. ובשביל זה קם ארגון בשם איט"ה שמאחד את הפסיכולגים שעברו הכשרה מקצועית בתחום ה-cbt. אשמח בבקשה להסבר אם שאלות בתחום ה-cbt אפשר לשאול כל פסיכולוג (כי כל פסיכולוג עובר הכשרה בתחום זה?) . או שפסיכולוג צריך לעבור התמחות ב-cbt בשביל שיהיה מומחה בתחום ה- cbt? תודה מראש

שלום יניב, כן. פסיכולוג קליני אמור להכיר CBT, כי ברוב ההתמחויות כיום לומדים ועוברים הכשרה בזה. איט"ה הוא ארגון וולונטרי שמאגד מטפלי CBT שאינם בהכרח פסיכולוגים (CBT זו טכניקת טיפול אחת מני רבות, עם יתרונות אבל גם עם חסרונות ומגבלות). אתה יכול לשאול. מקסימום - לא אדע לענות... אודי

30/04/2022 | 22:52 | מאת: Yaniv95

תודה רבה לך דוקטור יקר האם אפשר לשלוח לך את ההודעה בפרטי/מייל?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית