חג שמח כמה שניתן.....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/04/2022 | 20:16 | מאת: מיכל...

אודי וכולן, חגים מעוררים בכולנו זכרונות... יודעת שלא פשוט החג הזה... מבחינתי פסח הוא החג שאני ממש לא אוהבת בלשון המעטה. זכור כחג העבדות יותר מאשר חרות... היינו מנקים והופכים כל פינה בבית, מוציאים ומנערים..מבשלים על פתיליה בצד כבר שבוע לפני פסח, אוכלים בפינה ואסור לזוז כדי לא לפזר חמץ..מכשירים במטבח תנור וכו...מחליפים את כל הכלים, מצניעים את החמץ וכלי החמץ..חג מאוד מורכב... וכיום לא שונה בהרבה. חוץ מהבישול בפתיליה ... מי שלא דתי לא נראה לי שמבין על מה אני מדברת...הקןשי הוא לא בבישול ולא בלארח הקושי הוא שכל האוכל חייב להגמר והשאר להסגר בארון וקונים הכל חדששש עד רמת הפלפל, מלח, סוכר, קפה וכו..כשנגמר פסח יש הכל כפול😂...והקושי בכך שמחליפים כלים, כל הכלים חלבי ובשרי מוצנעים ומוציאים את כלי הפסח גם פה עד רמת הכף לערבוב, כפית ..הכללללל. ובנוסף אנחנו לא אוכלים קיטניות...קניות לחג מאוד מסובך כי בודקים כל דבר אם כשר לפסח ללא חשש קטניות או לא. ללא המילים הללו אי אפשר לאכול. אנחנו עזרנו ועשינו המון בבית לעומת כיום הילדים כמעט ולא עוזרים...וכן, כי אני לא רוצה שירגישו כמוני עבד! בקיצור חג שכולו סיוט. תשאלו אותי אז למה את עושה את כל זה??? התשובה : אמונה! אי אפשר להסביר אמונה .. חפרתי. ...חג קשה ומתיש. שיעבור בקלות לכולנו. והזכרונות מהבית.... אוףףףף. ואני מארחת...אין זמן אבל מצאתי זמן להוציא קיטור.... יש דברים טובים, יש. אבל באתי לקטר. חג שמח לכולם.

13/04/2022 | 16:13 | מאת: סוריקטה

הי מיכל, אני חושבת שאולי קשה בגלל הטוטאליות וההגדרה החדה של שחור-לבן, טוב-רע, אסור-מותר, טהור-טמא, שייך-מודר, בלי אפורים באמצע, פחות אינטגרציה. בואי לקטר - דיס איז דה פלייס :-) חג שמח! סוריקטה

13/04/2022 | 18:20 | מאת: מיכל...

כל השנה לשמור כשרות זה ממש לא נורא, גם בחו"ל זה נהיה יותר פשוט עם השנים... אבל פסח, תמיד היה סיוט בשבילי ושנאתי את האוכל- לא אוהבת מצה עם שוקולד🤣 וגם השוקולד שלנו הוא לא מוטלה אלא רק השחר הוא ללא קטניות... בקיצור מנסה מתכונים חדשים כדי לשמח את עצמי- סוף סוף המטבח מוכשר לפסח ונקי כל כך...ומנסה לשמח את עצמי במתכונים מאתגרים...אוהבת מאוד את המטבח. ובמיוחד את המטבח שלי ששופץ לפני בערך 7-8 שנים...גדול ומרווח ויפה כל כך...משוויצה😁🤣 מקווה שיהיה קל בחג. אגלה כי חמי וחמותי אצלי כל שנה וגם השנה..לא חוגגת עם הוריי אף שנה...

14/04/2022 | 01:48 | מאת: סוריקטה

הי מיכל, אפשר למצוא משחקיות ויצירתיות בתוך הכללים המוגבלים. כנראה שגם מיוחד להרגיש תכונה של חג. תתחדשי! סוריקטה

14/04/2022 | 11:06 | מאת: חטוליטוש

חג פסח חג חרות חג אביב שמח בלי מחלות המון סבלנות וסובלנות שלום בית חג כשר והמון שמחה בלב אוהבת חטולית

14/04/2022 | 11:14 | מאת: חטוליטוש

מיכלי מותק כיום יש כבר ממרח נוטלה גדול גם לחג הפסח אני קניתי גם עבור הנכדים שלי שגרים אצלי וגם לגדולים שמכורים לממרח הטעים הזה.. תהני לך מהמטבח הנפלא שלך והורי בעלך כל שנה אצלך...גם אצלי..הלוואי שחמי וחמותי היו בחיים כדי לחגוג עימנו תשתדלי עד כמה שאפשר לשדרג את האוכלים לחג כדי שגם לך יהיה כייף.. יודעת..בנקודה הזו אצלי כולם מחפשים את האוכלים המיוחדים לחג הזה ומחכים להם בהמון שמחה מאחלת לך חג שמח והמון נחת באירוח חטולית

14/04/2022 | 19:39 | מאת: מיכל...

תודה חטולית יקרה וסוריקטה יקרה, שיהיה חג יצירתי ושמח לכולכם❤

14/04/2022 | 22:21 | מאת: אביב 22

מיכלי אני דווקא אוהבת את פסח מהרבה סיבות יש בו התחדשות ונקיון וחירות ושמחה ואביב .. וכן אני מחליפה ועושה ונהנית מההתחדשות מבינה את הקושי חג שמח בכל זאת אביב

הי מיכל, רק הניקיונות בעיתיים? ומה עם ההגדה?... ובכל זאת, שיהיה חג שמח! אודי

15/04/2022 | 06:23 | מאת: סוריקטה

איזו הברקה! 'ומה עם ההגדה' חחחחח ;-) אתה יודע, זה מצחיק, אבל במקרים שכן ערכתי סדר בחברת אנשים - מגלים כמה אנשים לא יודעים לקרוא. עצוב מאד. אני משוויצה שאני כן יודעת ומהר. סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית