פרידה קרובה ממטפלת משמעותית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/03/2022 | 14:52 | מאת: אלי1212

הי, אני בת 23, בגיל 9-11 עברתי פגיעה מינית ע"י קרוב משפחה. התקפי חרדה, הפרעות אכילה, פגיעה עצמית.. אחרי לא מעט טיפולים כושלים הגעתי סוף סוף למטפלת מושלמת מטעם מרכז לנפגעות.. אני איתה כבר שנה.. וביוני הטיפול שלנו יסתיים, כי היא מסיימת את ההתמחות שלה שם ואין לה אפשרות להמשיך. זה שובר לי את הלב. אני מרגישה ממש כועסת עליה מתוך הרגשה של נטישה (שזה אחד האלמנטים שמלווים אותי מאז הפגיעה) והיא מנסה להסביר לי שזאת לא נטישה אלא תהליך בריא של פרידה שאני צריכה לחוות, ואחווה בפעם הראשונה. אבל אני לא מסוגלת. אני מרגישה שאני רוצה לברוח עכשיו, לסיים עכשיו את הטיפול בתנאים שלי כדי לא לחוות את הכאב שאני יודעת שעומד לבוא ביוני. זה מרגיש כאילו אני יושבת מולה בפגישות עם דד ליין. כל מה שעובר לי בראש זה "יש לך רק עוד 3 חודשים לא משנה על מה תדברו זה לא יעזור לך כבר". יש בי גם רצון ככ עמוק לשמור איתה על קשר, אמרתי לה גם פעם שמרגיש לי שאם היינו מכירות במסגרת אחרת יכולנו להיות חברות.. ברור לי שזה לא יקרה, זה לא מקובל. וגם זה שובר לי את הלב. אני ככ אוהבת אותה, היא הבן אדם הראשון שהצליח להוריד אצלי את החומות, לאפשר לי להיפתח, לסמוך, להתחיל לעבד את הטראומה... ולדעת שזה עומד להילקח ממני, זה מכניס אותי להתקפים, אני נעשת מגעילה אליה בפגישות ממש מהתסכול, מדברת איתה על זה כמובן ומשתפת בכל התחושות, אבל כשאני לבד בבית והנושא קופץ למחשבות אני מרגישה ממש שאני נכנסת להתקף, כאילו העולם חרב עליי ושוב נוטשים אותי ואשאר לבד ולא יהיה מי שאכפת לו ושידאג לי. אני במתח תמידי, התקפי החרדה שלי התגברו ממש, היא מנסה מאוד להיות פה בשבילי ומאפשרת לי לכתוב לה בין פגישות דרך המייל כדי לפרוק, אבל בסופו של דבר אני מתה מפחד מהמחשבה על הפגישה האחרונה, מתסכל אותי שאין פתרון לסיטואציה הזו. היא אומרת שאולי היא תחזור למרכז אחרי שהיא תעבור את המבחנים ותקבל הסכמה (היא בשנה אחרונה ללימודי עבודה סוציאלית קלינית) אבל אין לדעת והיא לא רוצה לתת לי תקוות שווא, כלומר היא לא יכולה להתחייב שאם נעשה הפסקה של מס חודשים היא תחזור לשם ונוכל להמשיך את הטיפול. היא אמרה שקיבלה אישור עבורי שאני אוכל להמשיך את הטיפול עם מטפלת אחרת, וישר התנגדתי, ואני באמת לא רוצה, אחרי ככ הרבה קשיים שעברנו בקשר שלנו אני לא יכולה לדמיין להתחיל את זה מחדש מול מטפלת אחרת.

30/03/2022 | 21:41 | מאת: רוני

וואי. איך אני מבינה אותך. כל כך מפחדת מפרידות.

שלום אלי, פרידה היא דבר חשוב מאוד, שלא מחייבת שלילת מה שיש. להיפך : דווקא החודשים שנותרו יכולים להיות כעת משמעותיים מאוד עבורכן. וזה גם כואב, נכון. וטוב שיכול להיות המשך עם מטפלת אחרת. אודי

01/04/2022 | 08:49 | מאת: סוריקטה

הי אלי - רק אוכל לומר ממרומי גילי אני בעיקר שומעת על כמה יש את מספרת. ואת רואה את היש. ואת צעירה מאד. והצלחתן תוך זמן קצר במונחים שלי להגיע להישגים. כל זה וואו גדול, בעיניי. וחוצמזה - מה שאת אומרת מאד מובן. אבל בהתייחס לגמישות הנפלאה שתיארת ולכוחותייך - מאמינה בך. בכן. אם תרצי לשתף אם חל שינוי בהרגשתך - מזומנת. אכן מטלטל. מקווה מאד שזמנית ומשם תוכלי לגדול. שולחת לכן תקווה. העתיד לפנייך. סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית