עוד בדיחה...אבל רצינית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/06/2001 | 21:28 | מאת: אליאן

אישה באה לפסיכיאטר שלה,מתיישבת על הכורסא ורוצה להתחיל לדבר. הפסיכיאטר אומר לה חכי, תשכבי על הספה ותתפשטי. האישה מתפשטת,שוכבת על הספה ,והפסיכיאטר עושה את שלו מתלבש ואומר לה... "טיפלנו בבעיה שלי עכשיו נטפל בבעיה שלך" ומוסר השכל... שגם המטפלים הם בני אדם וגם להם יש וודאי בעיות... אבל הם מסתתרים מאוחרי השתיקות המקצועיות או עונים בשאלות: לאן זה לוקח אותך ? מה את/ה מרגיש/ה ? סתם חומר למחשבה....

16/06/2001 | 22:37 | מאת: דניאל

בחור נכנס לתא כומר,הכומר שואל אותו:"כן בני על מה רצית להתוודות?" הבחור אומר:"ביממה האחרונה שכבתי עם חמש בחורות שונות". הכומר:"איזה מן קתולי אתה?" הבחור:"אני לא קתולי אני ישראלי והייתי חייב לספר למישהו!"

16/06/2001 | 22:46 | מאת: אליאן

זה מצחיק אחי אבל זה נכון ... וזה מזכיר לי את הבדיחה.. למה הגבר הישראלי גומר מהר? כדי לרוץ לספר לחברה !!! טוב די עם הבדיחות האלו ! הגזמנו לא?

16/06/2001 | 23:23 | מאת: ד"ר דרור גרין

אליאן יקרה, אני אמנם אינני פסיכיאטר, אבל הבדיחה שלך קוראת לי לצאת להגנתם. אכן, לבדיחות יש בדרך-כלל גרעין רציני. מספרים בדיחות רבות מן הסוג הזה, אך הסיבה להיווצרותן איננה בטיפול הפסיכיאטרי, אלא בחשש של המטופלים, או בפנטזיות שלהם. מובן, שגם המטפלים הם בני-אדם עם בעיות משלהם, אבל המאפיינים של הטיפול הנפשי, כגון שתיקת המטפלים, קשורים בטכניקה הטיפולית ומיועדים לטובת המטופלים, ואינם מצביעים דווקא על חולשת המטפלים. למטפלים יש חולשות רבות, וספרים רבים נכתבו על כך (גם אני בין המחברים). עם זאת, כדאי להיזהר מלהפחיד את מי שנזקק לטיפול נפשי, משום שרוב המטפלים עושים את עבודתם נאמנה, ורבים נזקקים לשירותיהם. שבוע טוב, דרור

17/06/2001 | 00:14 | מאת: אליאן

וואו, אני מצטערת! לא התכוונתי חלילה לפגוע . לא בפסיכיאטרים או בכל מטפל אחר (רק באלו שמועלים באמון המטופלים) אין לי שום כוונה להפחיד מישהו לגבי טיפול,להיפך! אני חושבת שטיפול זה הדבר הכי מועיל שיכול להיות והכי טוב למרות הקשיים. הכוונה שלי לגבי הטכניקה הייתה שהיא יותר מרגיזה מאשר מאפשרת להסתתר מאחוריה. אני מודה ומתוודה שהטכניקה פועלת בצורה יוצאת מכלל... היא מעלה דברים ולוקחת אותנו,המטופלים למקומות שלפעמים קשה מאד להיות שם ! ולסיום ,מהיכרות אישית שלי עם מטפל מסויים. אין ספק שהוא עושה עבודתו נאמנה !!! אפילו יותר מידי ! אז שוב סליחה ! אליאן

17/06/2001 | 02:23 | מאת: שרה

דרור לא נראה לי שהיתה כוונה לפגוע במטפלים או להפחיד מישהו. ציניות תמיד דבר טוב מידי פעם בטעם, ולמה לא להצחיק קצת את אנשי הפורום? שרה

17/06/2001 | 08:33 | מאת: יהודה

וחבל שכך

17/06/2001 | 05:20 | מאת: דר' עמי אבני

אליאן שלום תודה על הבדיחה לטעמי , היא משלבת את נושא הנצול המיני בצורה בוטה יחד עם החרדה שהמטפל בעצם בבעיותיו הוא וקשייו של המטופל הם במקום שני (אם לא רחוק יותר) לטעמי נצול מיני (או אחר )הוא הרסני לעומת זאת, אין ספק שמטפלים גם מרוויחים ממטופליהם ויש שאלה האם זה טוב ? רע? מה טוב או רע בזה (השווי למשל את הפנטזיה של פרח לב הזהב - הילדה שמצילה את אימה ממחלה איומה) יום טוב עמי

17/06/2001 | 15:10 | מאת: יהודה

ואתה בטח משווהאת זה לטיפול של פסיכיאטר לצערי כל הפסיכיאטרים שפגשתי הם בדיחה מהלכת ומסריחה מאלכהול

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית