תרופה להפרעת קשב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/02/2022 | 06:08 | מאת: סוריקטה

אביב יקרה - שאלת ואנסה לפרט. וכמובן, שלום גם לכולם. הבוקר, למשל, התעוררתי מאד מוקדם, אבל העיניים בקושי נפתחו. השתמשתי היום בתרופה להפרעת הקשב, היא, כנראה כבר מתחילה להשפיע, וארשום בזמן אמת. במה היא מסייעת. ראשית - הכל בקטנה, זה לא איזה מהפך מטורף. וגם שורד אצלי למשך פרק זמן קצר בערך וזהו. במה עוזר. ובכן - למשל, בהחלטה להיפרד מדברים ישנים. בזמנים כאלה אני מסוגלת להעיף, כמו שאומרים, חפצים ישנים שנאגרו ועומדים כאבן שאין לה הופכין. או בגדים ישנים שהשימוש בהם אינו מיטיב עם הנפש. דבר טוב. בפחות עכבות לפעולות שקשורות לניקיון ורחצה. למשל, כיבדתי את עצמי והתרחצתי בסבון שווה. החלטות לתקן דברים מקולקלים. כאלה שנדחו ונדחו. או, לחדש, למשל, חידשתי חבילת תקשורת בסלולר. החשיבה מהירה יותר, וכך גם ההקלדה. רגש האהבה עולה לפני השטח, לא התאהבות וסחרור. אהבה. במקום חוסר אכפתיות ואדישות. קרבה לבני אדם, ולא רק חיבוק של החתולים שלי שמייצגים אכזבה מהמין האנושי. עדיין עייפה מאד. פחות 'חייבת' להיות הכי בהכל וסולחת לי שאני רק אדם עם מוגבלויות בלי תחושת הקטנה ואי נראות / שקיפות קיצונית. מצליחה להרגיש את הקונפליקט, ולא רק את הצד המחבל שמנצח, אלא גם את הצד שמושך לכיוון האחר, המנוגד. שמנסה לצמוח. הצד שאמור להרים. מוזמנים להרחיב עוד. זה יעזור גם לי. יש לי עוד שנה בעבודה כפי שהיא, אבל אם למישהו יש רעיון לאן הלאה - וואלה. תודה, מזמינה את כולם לחלוק ולספר. מקווה שהיום יעבור נינוח. אתמול היה נינוח אצלי גם כך, רק מאד מאד עייף. סוריקטה, שמריחה מבישום של סבון מיוחד, כמה מוזר.

28/02/2022 | 07:56 | מאת: מיכל...

היי סוריק וכולם, כייף😁 סבון שווה!!! וואו...אילו פלאים תרופת קשב קסם ;) אני לא משתמשת אלא ילדיי ללימודים...זה מחדד את המחשבה, פחות תזוזה, יותר פיקוס ;) פעם לקחתי כשילדיי החלו לקחת, זה פיקס, פחות קפיצות במחשבות מנושא לנושא. תופעות הלוואי די מעצבנות- קושי להרדם בלילה, חוסר תיאבון ואז תאבון מטורףףףף בלילה. אסון לדיאטה. 🤣 יש תרופות שונות עם פחות תופעות לוואי. אבל יותר טוב לי בלי...יצירתית ושומעת ורואה הכל 🤣אצלי דווקא עוצר קצת את שמחת החיים ...יותר חיות בלי כדורים.

28/02/2022 | 19:02 | מאת: סוריקטה

הי מיכל, תודות רבות על התגובה. כתבתי במושקעות, ואז קפץ לי כפתור של קורונה ועף העמוד ולא נשלח. חשבתי לוותר, אבל אנסה לשחזר בכל זאת... בשנים של הלימודים בילדות לא הכרתי את התרופה. זה פוספס. שנים שלא הלכתי לבצפר ואחר כך גם הלימודים הגבוהים. באסה רצינית. קפיצות מנושא לנושא בקצב של בערך 20 פעם בשנייה - זו הייתי אני לפני תחילת הטיפול בשיחות. מניחה שיש בזה שיפור. והטיפול - במילים. אכן תופעות לוואי. השינה שלי מופרעת מאד בין כה וכה, ולכן, אם אקח את התרופה שאנו מדברות עליה - זה יהיה ממש לפנות בוקר. לא הצלחתי עד היום ללמוד לישון, גם לא מיינדפולנס ושות'. כנראה שאצטרך סיוע כימי תמיד בהקשר. אגב, תיאבון מוגבר בטירוף לפני השינה - זו תופעת לוואי של, אהמממ, הכדור לשינה. אח. אבל ברצינות, יש אנשים שלא ישתמשו בה בדיוק בגלל העלייה הנילווית במשקל. ושמחת חיים - לא הייתי אומרת על עצמי, אך אחרים אולי יעידו עליי כשאני עם זאטוטים. כרגע, לא רואה עבורי אפשרות ללא הסיוע התרופתי לשינה. ניסינו. זה לא עובד. לא להירדם ולא להחזיק רצף. הלוואי. אבל תלות, אמרנו. נו. תודות, ותודה לטעות שקרתה עם הכפתור הוירטואלי. ההודעה החדשה משופרת. מקווה. סוריקטה

28/02/2022 | 19:07 | מאת: אביב 22

וואוו סוריקטה, אני עוד אקרא את זה שוב לא חשבתי מעולם שזה משפיע על כל כך הרבה דברים שלא קשורים ללימודים וכאלה נתת לי המון חומר למחשבה האמת שמעולם לא ניסיתי למרות שאני עם בעיות קשב וריכוז אבל כמו מיכל במידה מסוימת התרגלתי לעקוף את הבעיה ולנצל את הטוב . שוב המון תודה לך , לגבי העבודה ניסית דרך עמותת פעמונים נראה לי שיש להם קורסים לשינוי מקצוע. הקשתי בגוגל ... https://www.motke.co.il/7-%D7%9E%D7%99%D7%96%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%99%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%95-%D7%9C%D7%9B%D7%9D-%D7%9C%D7%97%D7%96%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%A9%D7%95%D7%A7-%D7%94%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94 יש להם כל מיני קישורים למקומות עבודה דווקא לאנשים בני חמישים + זה די מדהים ...שווה להביט ולחשוב בגדול מידי פעם להציץ אולי תופיע העבודה החדשה ..למשל ראיתי שם פקידה במשרד של רופא...את טכנולוגית אני יודעת מכאן , אדיבה מסודרת בעלת יחסי אנוש נפלאים ....בקיצור יקרה אני בטוחה שהעבודה הבאה מחכה לך שיש בה שכר , סיפוק ומשמעות ומנוחה. כמובן שאם יהיו לי עוד רעיונות אכתוב לך אביב

הי סוריקטה, איזה כיף! אחלה אפשרויות פתחת לעצמך! אודי

01/03/2022 | 05:21 | מאת: סוריקטה

וואו. שיחקת אותה על הרצינות והקליעה למטרה הפרקטית. תודה על הקישור אעבור עליו. מעניין שאת רואה תכונות מבלי להכיר, אלא רק וירטואלית. moi? Are you sure? אבל זה נכון... הרעיון הוא (אולי) למצוא את מקומי כסוג של זקנה אבל חיונית. ואהבתי שרשמת - עבודה, שכר, סיפוק ומשמעות ומנוחה. תודה, סוריקטה הנבוכה

02/03/2022 | 17:37 | מאת: אביב 22

כן את ואני רואה אחת היכולות שלי :) אביב

03/03/2022 | 07:18 | מאת: סוריקטה

לא מצליחה, ואולי אם לדייק - לא זוכרת, שאני מרגישה אהובה. אבל תודה. גם אני חשבתי על עצמי שאני רואה, שומעת מריחה. מידי. והתחושה היא, לעתים, שאני מקבלת על הראש בגלל זה. כשאני מעזה לתת לכך ביטוי. וגם מזכירים לי, כל כך מזכירים, להשאיר מקום לספק. סוריקטה, בעיקר עייפה ועצובה

03/03/2022 | 20:23 | מאת: אביב 22

מבינה שיום קשה ועד שזה יעלה אם בכלל זה בשבוע הבא את בהחלט רואה ...מאוד רואה לפעמים לאחר קשה שרואים אותו ולפעמים בהחלט יכול להיות שאנו טועים אין ספק שיש מקום תמיד לספק ועדין אנחנו רואות אוהבת אביב

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית