פחד על המחלות וטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/02/2022 | 17:24 | מאת: תמר85

שלום בת 40. שנתיים סובלת מפחד על המחלות. ביקר מחלות סרטן. מבקרת הרבה רופאים, עושה בדיקות דם ואולטראסאונד לעתים קרובות. התשובות מרגיעות קצת , אולי כמה ימים ואחר כך שוב מוצאת סיבה חדשה לדאגה.... מרגישה שלא יכולה להמשיך כך יותר... מצב רוח ירוד מאוד וכל יום בודקת את הגוף שלי.... אני לא יודעת מה לעשות. האם מוכר פחד כזה? איך מטפלים? דורש תרופה? תודה רבה

שלום תמר, זה נשמע כמו היפכונדריה (חרדה ממחלות או מענייני בריאות). בהחלט ניתן לטפל בזה, בעזרת שילוב של טיפול ממוקד ולעתים גם סיוע תרופתי. כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה והוא יפנה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית