דיבור והליכה בשינה והרמת חפצים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/02/2022 | 14:34 | מאת: NOT_FOUND

שלום רב , אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון לייעוץ אבל אני אכתוב פה . דוד שלי בן 60 וכבר תקופה של כמעט שנה סובל מדיבור בשינה ותנועתיות , המלצנו לו ללכת לבדוק את זה והוא לא משוכנע והוא לא הולך לבדוק .אנחנו שנמצאים מסביבו מרגישים שהמצב שלו מדרדר הוא הגיע למצב להרים אבן כבדה שהייתה על השולחן ליד המיטה ולזרוק אותה לקיר.אתמול זה הייה ממש מפחיד , הוא הייה ישן על הספה התחיל לדבר מתוך שינה ופתאום הוא קם מהספה ורצה להעיף את השולחן ( כל זה בעודו ישן )עד שאמרנו את שמו כמה פעמים והוא התעורר . הוא ממש מסרב להיבדק ואנחנו לא יודעים מה לעשות , אנחנו מפחדים שחלילה יגיע למצב לפגוע בעצמו או באנשים סביבו . תודה מראש

שלום, זו הפרעת שינה שנקראת 'סומנבוליזם'. היא אינה מסוכנת כשלעצמה, האדם למעשה 'מתנהג' את החלום. אפשר לטפל בזה. פנו למומחה שינה. מנסיוני - טיפול היפנוטי יכול לסייע כאן (הקפידו לפנות למישהו מומחה עם רישיון משרד הבריאות). אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית