האם למחוק את הווצאפ ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/12/2021 | 09:03 | מאת: מוטי33

לאחרונה התחלתי לחבב פעילות בווצאפ. אני מסוגל להיות בו כמעט כל היום, מתפתה להיות בו בזמן העבודה, מתכתב בו עם אנשים לא טובים שגם חלקם חוסמים אותי לדעתי לא בגלל דברים רעים שעשיתי , עוסק בו בניהול קבוצות בהתנדבות ובחינם בשביל הכיף שלי ובשביל שלאחרים יהיה כיף ( בקבוצות הללו אני קבעתי כללים ונצמד אליהם ומסיר אנשים שלא נוהגים על פיהם תוך נתינת זמן של למשל 10-11 דקות לאנשים שהעלו לקבוצות שלי תמונה או סרטון בנושא אסור כדי שימחקו את התמונות כדי שהם לא יוסרו באמצעותי אבל גם עוסק בשיווק ופרסום הקבוצות ורודף אפילו אחרי אנשים שאני הסרתי כדי שיחזרו לקבוצות עם או בלי התנצלות כי אני רוצה שהקבוצות שלי יהיו מלאות כי אני רוצה שהרבה אנשים ייהנו מהשירות הזה שלי ) ובהעלאת תמונות וסרטונים ב- 3 נושאים עיקריים : פורנו, בחורות בבגד ים ושירים ( הקישורים שאני מביא מהאינטרנט שאני מעלה לא ניראים בצורה גדולה ולפעמים גם לא עובדים ולכן אני מצלם מהאינטרנט במחשב במצלמה של הפלאפון ומעלה אותם לקבוצות שלי ושל אחרים בתור קבצי וידאו ) עבור קבוצותיי וקבוצות של אחרים. דרך אגב, את כל קבוצותיי אני מנהל לבד ותיאורטית אני יכול לפתוח כל יום אפילו 20 קבוצות חדשות - היד עוד נטוייה... יש גם אנשים מחו"ל בקבוצות שלי ואני בקבוצות ( כלומר אלו שאני לא מנהל אותם ) וחלק מהזמן אני מרגיש כמו שוטר או גננת בגן ילדים שצריך להסיר אנשים ששולחים פורנו בקבוצות שלי ולכן חלק מהזמן אני בכלל לא עוסק בהעלאת חומרים שקבעתי שאסור לשלוח שם פורנו - אני אומר לאנשים שאין לי בעיה שנוצרים ממדינות נוצריות יהיו בקבוצות שלי , אני עכשיו עוסק גם בהסרת המוסלמים מהקבוצות שלי על פי המלצות שקיבלתי , כמו כן מנהלי קבוצות אחרות לפעמים מסירים אותי בגלל " שטויות " שלהם ואילו אני עדיין לא חסמתי מעולם אף אחד בפרטי !!! ויש אנשים מחו"ל בקבוצות שלי ואני בקבוצות מחו"ל! הפלאפון שלי דרך אגב ישן ויש בו לפעמים בעיות טכניות, הנה לאחרונה הפלאפון שלי נוטה להתחמם לעיתים קרובות והמצלמה בו לעיתים לא פועלת למרות שתיקיית הקבצים שלי, גלריית התמונות וסל המיחזור של הגלרייה נקיים. לפעמים אני אפילו מצלם מהאינטרנט של המחשב תמונות מהאינטרנט כי קשה לי ללחוץ על הפלאפון ולעשות העתק תמונה,מישהו אמר לי גם שללחוץ על הפלאפון הרבה פעמים יכול לקלקל את המכשיר. יש לי בערך 50 קבוצות בווצאפ בס"ך הכל וכמעט 400 אנשי קשר בפלאפון שלרובם יש ווצאפ. מה דעתכם על ההתנהלות שלי בווצאפ והאם למחוק את הווצאפ ?ואולי רק בית חולים פסיכיאטרי אחד בארץ טוען שמאשפזים על התמכרות לווצאפ והיא כל הזמן אומרת לי שאם לא אתנתק מהנייד היא תארגן לי אישפוז כזה וככה גם אמר לי הפסיכיאטר שלי מאותו בית חולים פסיכיאטרי שטוען שלא מאשפזים על זה, זה נראה כאילו לכולם יש קטנונייה נגדי ואמא שלי אומרת שהאחות או הרופאה מאיזשהו בית חולים פסיכיאטרי בארץ שענתה לי בטלפון שאני יכול להיות 10 שעות ביום בווצאפ ובכל הדברים האחרים בפלאפון ( כלומר גם ווצאפ + כל הדברים האחרים שבפלאפון שלא יעברו את ה- 10 שעות ביום ) צחקה עליי ולכן היא אמרה 10 שעות כלומר לא התכוונה ברצינות ואמא שלי לא רוצה שאעבור את ה- 4 שעות ביום. אני מרגיש טוב והווצאפ גורם לי להנאה מרובה ולא אכפת לי להיות בו מהרגע שאני קם מהשינה עד הרגע שאני הולך לישון ! יש עכשיו גם קצת יקיצה מוקדמת, אני משתמש בפלאפון גם לצורכי עבודה, אני עושה קניות, קורא עיתון ויש לי סעיף שאני לא רוצה לעשות הליכות על ההליכון בבית ובכלל בחורף כדי לא להזיע. אני שולח גם שירים ותמונות בגדי ים ובעצם גם תמונות בלבוש מלא ואני מתכתב בווצאפ עם ילדים בגן ובכיתה א' וברור שאלה לא הילדים בני 6-7 שמתכתבים בווצאפ אלא ההורים שלהם ! והפסקתי להיכנס לקבוצות הווצאפ של הילדים בני 14- 18 ולשלוח תמונות בגדי ים ושירים לקבוצות הווצאפ של הקטינים כי כבר הגעתי להארה בעניין הזה ( וחוץ מזה מה אני אשם שמחלקים לי הזמנות ויכול להיות שאפילו מצרפים אותי לקבוצות הקטינים בלי לשאול אותי ?! , יש איזו מישהי שכל הזמן שולחת לי הזמנות בפרטי לקבוצות ספציפיות כמו של מתכנתים, טרמפים ועוד... ) מה דעתך על ההתנהלות שלי בווצאפ ? אני גם שותה מים ושתייה ממותקת, אין מצב שאני משאיר את עצמי צמא. אני אפילו לא מאמין שיש לי אמא כזו מפלצת. היא לא רוצה שיהיה ווצאפ במחשב בחדר של אח שלי כי לדברייה אני לא צריך להיות בחדר שלו. היא טוענת שאני צריך אישפוז כי אני שוכח לפעמים דברים בגלל שהראש שלי כל היום בווצאפ כמו לשים את החלב במקרר או שאני מעיר אותה בטעות לפנות בוקר בגלל שכואב לי משהו אבל היא פשוט גם קמה מהשינה מכל הפרעה ממש קטנה, נראה לי הבעיה בתחום הזה היא יותר בה מאשר בי. החלטתי שאהייה בווצאפ במקום העבודה שלי בהפסקות בלבד. קראתי על הבן 14 ההוא שהתמכר למשחק הפורטנייט ולכן אושפז אבל זה היה בעיקר בגלל שהוא הפסיק ללכת לבית הספר והיו לו התקפי זעם ואלימות כלפי סביבתו והוא היה מוזנח ולא מקולח אבל אצלי זה ממש לא המצב, האם אתה חושב שאני צריך למחוק את הווצאפ ? אני לא רוצה למחוק ! אני לא חושב שצריך להיות טוטאליים לכאן או לכאן ! אח או רופא של אחד מבתי החולים הפסיכיאטריים בארץ אמר לי שאמא שלי יכולה להביא אותי לאיבחון. היא אוסרת עליי ועל לאח שלי להוריד לי ווצאפ למחשב שבחדר שלי ( אני רוצה לתת לפלאפון שלי יותר מנוחה במשך היום ולשלוח הודעות ולקרוא הודעות בווצאפ גם דרך המחשב ) . אמא לא רוצה שגם יהיה ווצאפ במחשב הנייד בסלון ובמחשב בחדר של אח שלי כי אז אני עלול לשבת גם בלילה בווצאפ ולא ללכת לישון. היא גם אמרה לי שהיא מתפללת שהבוס שלי לא יוריד ווצאפ למחשב במשרד כדי שלא אתפתה להיות בווצאפ בזמן העבודה.היא אוסרת עליי לצרף אנשים לקבוצות שלי בווצאפ שלא בהסכמתם אלא לשלוח להם הזמנות לקבוצות בלבד, היא אוסרת עליי לצרף אנשים לקבוצות שלי בווצאפ שלא בהסכמתם אלא לשלוח להם הזמנות לקבוצות בלבד. כמה שעות אתם ממליצים לי להיות בפלאפון בס"ך הכל - גם בווצאפ וגם בדברים האחרים שבתוך המכשיר? הרי אפשר כשלא נמצאים בווצאפ לעסוק בהכנת ה " חומרים " ליום למחרת עם הקלטת קבצי שמע וצילומי וידאו.

שלום מוטי, הכל זה עניין של מינונים. ככלל, נראה לי שיש לך בעיה בוויסות ובמינונים, כך שאני מבין את הבעיה שאתה מאר. אם אתה רוצה כיוון - חפש שאלון התמכרות ברשת ותענה עליו. אם תצא חיובי - נסה לווסת ולמנן את זה. אם לא תצליח - שקול להתנתק. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית