שאלה לגבי הטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/06/2001 | 19:59 | מאת: אורית ארנון

אני רוצה לשתף אתכם במה שעובר עליי. התחלתי טיפול אצל פסיכולוגית לפני מספר שבועות. אני מרגישה שאין קליק, שהיא לא מבינה אותי ואולי אפילו מעט שיפוטית. דיברתי איתה היום על הדברים והיא אמרה שיכול להיות שאני מרגישה ככה משום שאני רוצה "מישהו שיבכה איתי" והיות והיא יותר חד משמעית קשה לי עם זה למרות שלדעתה זה מה שאני צריכה משום שרק זה מעמיד אותי על הרגליים ומאפס אותי לפעמים. היא אמרה שאני צריכה להחליט אם אני רוצה להמשיך בטיפול איתה או להתחיל טיפול חדש. אני מאד מתלבטת. אני מאד רוצה לעזוב ולמצוא מטפל אחר כדי שאני ארגיש מוגנת יותר ומובנת יותר אבל מפחידים אותי שני דברים: 1. שהיא צודקת ואני צריכה דווקא מישהו יותר אסרטיבי ויותר חד משמעי ולאו דווקא מישהו שיבין המצוקה שלי ו"יוותר" לי כשבא לי לוותר. 2. אני מפחדת מהתהליך של למצוא מטפל חדש. היא בעצמה אמרה שלדעתה יכול מאד לקרות מצב שבו אני ארגיש לא טוב עם המטפל החדש. מה דעתכם? אני ממש אובדת עצות.

15/06/2001 | 20:14 | מאת: האלמונית

שלום אורית אני יכולה להתחבר אלייך, באמת קליק זה דבר חשוב. הייתי מנסה ללבן איתה את הדברים. חשוב גם לדעת כי בטוח יש אחרים שאיתם אפשר למצוא קליק יותר גדול. מאידך- אולי זה חלק מהתהליך הטיפולי. נדמה לי שעל המטפל להיות שותף- לדעתי כשהמטפל שותק מדי- זה מאד מאיים. אצלי בטיפול (הכרתי 2 פסיכולוגים בטיפול) נוכחתי לדעת שאני מייחסת משמעות עצומה לדברים שלהם, אולי כי אני זאת שמלהגת, והם אלה שמקשיבים. בהצלחה ממני

15/06/2001 | 22:31 | מאת: ד"ר דרור גרין

אורית יקרה, את השאלה בנוגע להמשך הטיפול הצגת כאן לפני זמן מה, ובאותו הזמן החלטת למצות את התהליך ולהמשיך את הטיפול. כפי שכתבתי לך כבר אז, לבחירת המטפל יש חשיבות רבה ביכולתו של הטיפול לסייע לך, ולמרות שקשה לעבור מחדש את תהליך הבחירה (כשם שקשה לנו בחיי היומיום לוותר על קשר קיים ולהתחיל בחדש), המאמץ עשוי להשתלם. נדמה לי שהעצה שקיבלת מן המטפלת שלך מצביעה על כך שגם היא חושבת שאולי היא איננה המטפלת המתאימה לך. תחילתו של טיפול יעיל מותנית ביצירת מסגרת של אמון, הכוללת הסכמה על נושא הטיפול, על אופן הטיפול ועל האפשרות להפסיק את הטיפול. לתהליך של בחירת מטפל יש תפקיד טיפולי חשוב, ואני מציע לך לסמוך על רגשותיך ולא לוותר עד שתמצאי את זה שיתאים לך. לעתים חשוב לא לעשות החלטות נמהרות, ולבדוק את ההתנגדות לטיפול בשיתוף עם המטפל, אך כאשר נושא זה הופך למרכז הטיפול כדאי לבדוק את הקשר ולחשוב גם על אפשרויות אחרות. בהצלחה, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית