אודי....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/12/2021 | 17:24 | מאת: .במבי פצוע..

אודי הי, מזמן לא כתבתי לך.. ולמה אני כותבת עכשיו ? לא יודעת אם גם לי ברור.. כתבתי הרגע לשירה תגובה והרגשתי בור ענק בבטן.. הרגשתי שהבטן מתכווצת מכאב.. לא יודעת למה.. כן מרגישה את הכאב המטורף וחוסר אונים שאי אפשר לתאר.. וחוצמזה אודי ... סיפרתי לך שאני משתתפת בקבוצת כתיבה יוצרת ? המנחה היא משוררת ידועה שהוציאה לא מעט ספרים.. זה נראה שהשירים מתפלקים לה כך.. זורמים מהאצבעות כאילו כל אצבע מלאה באותיות וכשהיא מניחה את האצבעות המילים משתחררות להן ויוצרות שירים יפים.. שירים מיוחדים.. נוגעים, מרגשים, כואבים ומלאי חיות.. ממש יכולה להריח את ריח הפלפלים הקלויים שתיארה באחד משיריה.. אז מה אני מקנאה בה ? לא יודעת.. רציתי שיצא שיר/משהו... מרגישה שאין בי כלום.. מרגיש לי ריק.. אין לי מה לכתוב.. גם לא על כלום.. על מה ? על החג הזה? הניגודיות ? הקור שבחוץ והחום והנרות הדולקים בפנים ? ..בכלל לא מרגיש לי חם בלב.. מרגיש לי ריק.. אני כאילו רואה בעיני רוחי את המנחה ..עשר אצבעות וכל אצבע הופכת למכחול ויוצאים צבעים שונים..מכל אצבע/מכחול צבע אחר והשילוב יוצר תמונה יפיפיה.. כן..שירים מאוד יפים יוצאים לה.. בדיוק עכשיו הוציאה ספר חדש ,קראתי מס' שירים והרגשתי דמעות בלב ובדף.. שירים כל כך יפים ונוגעים.. ככל שקראתי הרגשתי שהאצבעות שלי התייבשו.. כמו מכחולים מקולקלים שהתייבשו.. כמו הפנים של ההיא בפרסומת של מי ? לא זוכרת כבר.. הבקשה שנחסוך במים.. על הפנים שלה שנסדקות כמו האדמה הסדוקה שצמאה למים.. אודי... :(( שלך,במבי

הי במבי, את כותבת כל כך יפה ומתארת בכל כך הרבה רגישות את הדברים - שלדעתי העניין הוא 'רק' בהערכתך הביקורתית מדי את עצמך. אם יש לך גישה לעיתון 'לאשה' של השבוע שעבר (או לפני שבועיים) - פורסם שם טור (שאני כתבתי, אך רשום כאילו רואיינתי על ידי הכתבת) על אלתור, תעייני בזה...זה רלוונטי גם לכתיבה יוצרת. אודי

03/12/2021 | 08:07 | מאת: סוריקטה

במבי, אחזור ואומר שהכתיבה שלך חסרה (הנה גם את מדברת על כך במובנים שלך). בכל אופן, את מזכירה די הרבה, כך נראה לי, את הבור בבטן, או בוקס בבטן בהקשרים שונים. איני מצליחה להבין, במגבלותיי, האם הבור שאת מרגישה אומר שאת תומכת או כועסת ועל מי. או רגש אחר כלשהו. הזכרת את הקנאה. בשעתו הרגשתי שאני נחבטת ממילות המטפל בהקשר. כי הקנאה, לפי דבריו, מחברת אותי לכיוון דחף המוות. ומבדילים, הרי, בין סוגי קנאה. אני שונאת את הפרסומת ההיא לישראל המתייבשת. בפעם בשבוע שהייתי מעזה להשקות את הגינה, שיהיה קצת ירוק ולא מוות, היה מגיע שכן מוטרף ומכלה בי את זעמו, כאילו הייתי אחראית למצוקה והחסר הגלובליים. הנה שוב קנאה בגרסתה הפחות. אולי תכתבי על הקנאה, על הריק, על הבור והפער, ועל העכבות והעצירות, על מי שיצר את הבור, על מי שנתן את הבוקס, ובגללו את מרגישה שאינך מצליחה לשחרר כתיבה? נשמע קצת סתירה ובכל זאת. שלך, סוריקטה

03/12/2021 | 08:15 | מאת: סוריקטה

הי אודי, ככה החביאו-הקטינו את הגבר, בגלל שהעיתון הוא ל'נשים'? עולם מלא שקרים, אוף. או קודים שלא מצליחה להבין. נו, גם את ההבדל בין גבר לאישה לא בטוח שאני באמת מבינה. סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית