שאלות - בתקווה לקבל תשובות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/11/2021 | 09:01 | מאת: מוטי33

האם המצבים הללו הם עבירה פלילית וכן מצבים הדורשים פסיכיאטר, אפוטרופוס או פינוי מבית ההורים ? 1. התעללות כלכלית - האם זו בכלל התעללות כלכלית כשמישהו קובע עבור בן משפחתו כמה לעבוד וכמה כסף להוציא ולא להוציא ? 2. התחזות במציאות - מישהו שמנהל חוג חברתי לאנשים עם עם צרכים מיוחדים והוא טוען שיש לו תואר בפסיכולוגיה אבל הוא אמר לאותו אדם " תהייה גבר ! ", הוא אפילו לא התנצל על כך וחסם אותו בגלל מעידה קטנה ( של אותו גבר שבא לחוג ) בחוג מהווצאפ של החוג, כמה שבועות קודם לכן. האם הוא מתחזה לאדם העוסק בריפוי? איך מזהים אדם מתחזה בכלל ? 3. הטרדה של שיחות קוליות בפלאפון מאותו בן אדם - כמה שיחות ביום זו הטרדה ועבירה פלילית? 4. הטרדה של הודעות ב- SMS וב- ווצאפ מבן אדם אחד - כמה הודעות ביוםזו הטרדה ועבירה פלילית ? לגבי נקודות 3-4 : אנא התייחס גם לגבי צלצולים והודעות בפלטפורמות השונות כולל באינטרנט - בפורומים, בווצאפ או בצ'אטים השונים ( צ'אט וואלה ) שאולי יש בהם התרעה שמעירה מהשינה בלילה, אני לא בטוח שיש אבל אולי בעתיד יהיה מי יודע... 5. אלימות קלה כלפי מישהו - קצת קללות פה ושם בעיקר במרחב הוירטואלי. כיצד נקבעת חומרת העבירה הזאת. 6. הזנחת כלב ( שמגדלים ) קלה - בטעות דריכה עליו או נתינת אוכל שאסור לתת לו בטעות. לפי מה נקבעת פה חומרת העבירה ? 7. התמכרות לווצאפ או לאינטרנט - לייעוץ באינטרנט - גם להתייעץ עם אנשים שאינם אנשי מקצוע , להתכתבויות שם ולפורנו שם. זו בכלל התמכרות ? אם כן, יש על כך טיפול נפשי בכלל ? 8. התמכרות לפורנו.כמה פעמים שצופים בזה בטווח זמן מוגדר זו נחשבת מחלת נפש ? 9. התמכרות לרכישת שירותי מין. כמה פעמים שרוכשים בטווח זמן מוגדר זו נחשבת מחלת נפש ? 10. למה אתה נוהג לרשום לאנשים פה שרושמים הרבה דברים פה לא להציף או שמה שהם עושים גובל באובססיה ? אתה עושה את זה מדאגה להם ? אני דווקא רואה שהרבה פה דווקא לא חוזרים על אותם תכנים שהם העלו בעבר ואפילו תכנים שאחרים העלו. 11. בעיות טכניות בפורום - כדי "לקחת" שם משתמש חדש פה צריך להביא כתובת מייל חדשה אבל הקוד שצריך בשביל להוציא את שם המשתמש החדש בכלל לא מתקבל בתיבת המייל של חלק מהאנשים. 12. הצקה למישהו - בן אדם אומר לאחר שלדעתו הוא עצבני בכך שלמשל יש לו סעיף שחשוב לו איפה הוא יושב בשולחן לאכול את הארוחות בעיקר כאשר יושבים לידו עוד אנשים. האם לדעתך זו הפרעה נפשית? לגבי העבירות הפליליות - כמה שנים מקבלים על כל עבירה ישיבה בבית סוהר ?

שלום לך, הסף הפלילי קבוע בחוק, ואפשר להסתכל בספר החוקים. אתה מדבר ברוב המקרים על קודים חברתיים (למשל, סעיף 12). לגבי סעיף 10: אתה נכנס בכל מיני שמות, ולהודעות שלך יש מבנה דומה - הן עמוסות מאוד בפרטי פרטים (=אובססיביות) כשלא ברורה לי בדיוק מטרתך, או הרלוונטיות לפורום. הן גם לא מעוררות שיח (ואתה גם לא מתערה בשיח עם אחרים). אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית