האם יש דבר כזה סודיות מובטחת ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/10/2021 | 21:56 | מאת: צפון33

עכשיו שאני חושב על זה כאשר מספרים דברים מביכים שלא בא לי שאף אחד יידע לרופא, פסיכולוג או פסיכיאטר, עובד סוציאלי, סקסולוג או סתם גורם טיפולי או כל בעל מקצוע דומה אחר אז, בטח אם זה מתועד איכשהו ובטח בטח כאשר אני רושם לו דברים אישיים מאוד בווצאפ, אז מבחינה תיאורטית אשתו, ילדיו או נכדיו פתאום יכולים לחטט לו בפלאפון ולהפיץ את המידע בכל העיר סתם מתוך מעשה קונדס. האם הסיכוי לכך הוא מאוד נמוך ואני יכול לישון בלילה בשקט ? יש לציין שכאשר אדם זר מבקר אותי בביתי אז אני מקפיד להסתיר חפצים שאני לא רוצה שהוא יהיה מודע לקיומם בצורה טובה, אבל היום בבוקר פתאום עלתה לי הדאגה הזאת שהתייחסתי אלייה בתחילת הפוסט שלי לראש. ודרך אגב, האם מי שיפיץ עובר על החוק ?

שלום לך, סודיות היא חלק מקוד האתיקה, וסודיות רפואית היא חלק מחוק זכויות החולה. מי שמפיץ - עובר על החוק. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית